Repede si Bine!

Citeam azi pe Zf.ro un articol ce cuprindea parerile d-lui Teddy Dumitrescu, CEO Publicis. Domnia sa spunea ca nici in 2013 Industria de Comunicare nu va reveni pe crestere. “Optimist” privind lucrurile, am putea cel mult sa ne gandim ca anul viitor nu va mai fi vorba de un declin atat de pronuntat de 8-9%, la fel ca in 2012. Misto!

„În România, principala corelare a pieţei de comunicare este cu volumul de bunuri şi servicii vândute de companii, care îşi construiesc bugetul de publicitate ca procent din vânzări. Astfel, câtă vreme puterea de cumpărare nu se va majora semnificativ în 2013, consumul nu va avansa şi nici piaţa de publicitate nu va creşte.”

Pai si-atunci fratilor, dupa o perioada in care mai toata a comunicat doar PRET va urma inca un an la fel?! Si-atunci brandurile?! Banuiesc ca se vor turti de tot.

teddy-dumitrescu-1024x683

„În momentul de faţă clienţii sunt mai puţin interesaţi de construirea unei imagini de brand pe termen lung (…), accentul fiind pus pe eficienţa în vânzări” – mai spunea dl. Dumitrescu.

Prin urmare, in contextul acesta eu as miza in 2013 pe lucruri memorabile gandite sa aiba rezultate imediate in vanzari. N-am curaj sa le numesc chiar Proiecte Speciale, pentru ca ar suna prea pretentios iar intr-un an cu bugete delicate nu e potrivit sa facem risipa. In plus, intr-adevar va fi in continuare un challenge integrarea online-ului ca instrument eficient de vanzari. Daca nu s-o putea asta pentru vanzarile offline poate se muta ele, vanzarile, mai mult in online. Cu-alte cuvinte, avand in vedere setea nationala de IT si gadgeturi sa ne-asteptam oare la o dezvoltare accentuata a comertului online?!

Pana una-alta zic sa ne odihnim in vacanta ce urmeaza si sa revenim odihniti ca sa putem s-o facem la anu’ Repede , Bine si pe bani putini.