Tricou di la Moldova, te-as purta da’ nu-ti stiu vorba

Totul a inceput de la un link primit prin sms, chiar de la un amic moldovean: “Tre’ sa vezi asta. Viata fara moldovence”. Dau click si incepe povestea in dulcili grai, zisa de un baiat cu tricou pe care scrie “Dau la chesti = Chillin”. Dupa care, in atmosfera de poveste, se deruleaza o poezie pe imagini despre cat de tari sunt moldovencele, in bucatarie, in pat si in tati celi.

Dupa 3 minute ne este prezentat mai explicit si produsul: tricoul di moldovian. Fara de care nimic din cele de mai sus nu mai sunt posibile. Site-ul care le produce / vinde se numeste uaiuai.ro si e chiar amuzant cum si textele de pe sectiunile mai serioase sunt scrise tot in limbaj moldovenesc.

Recunosc, mi-a luat ceva pana sa-mi dau seama daca e vorba de Republica Moldova sau de Moldova lui Stefan, (accentul actorului principal e un pic fortat, totusi) dar vazand si parodia Volvo, filmata la Bacau, am tras concluzia ca avem de-a face cu un viral autohton.

tricou uai uaiUna pisti alta, avem de-a face cu un site mic, de nisa, independent, care a reusit sa ajunga in scurt timp cu awareness-ul de produs la cote pe care si le-ar dori orice corporatie. Nu stiu daca s-a lucrat cu o agentie sau e totul facut pe sub tricou, dar ideea e geniala, iar moldovencele ar trebui sa fie mandre.