„Consumati responsabil” – nivelul urmator

Urmeaza un weekend prelungit in Romania si deci, avand in vedere sezonul, un prilej de gratare multiple, majoritatea acestora in natura, pe malurile apelor, la lizierele padurilor, adica exact acolo unde romanu’ se simte mai infratit cu codrul. Binenteles ca dupa aceste gratare vor aparea si niste munti de gunoaie…

gunoi 3 gunoi 2 gunoi

Pentru ca multi dintre prietenii mei m-au intrebat ce fac sau mai exact la ce ma gandesc in orele in care alerg, am de gand sa va fac aici si acum o destainuire. Ei bine dragilor atunci cand alerg in alta parte decat in parc sau pe pista, adica pe sosea sau pe drum forestier, se-ntampla sa numar din cand in cand gunoaiele si sa ma gandesc ce-ar fi de facut ca sa nu mai fie acolo. Pentru ca binenteles ele sunt rezultate de pe urma unor petreceri in aer liber, asa cum spuneam mai sus.

gunoi 9 gunoi 4 gunoi 8

Alerg destul de des in lungul unei vai mai putin cunoscute si circulate, aflata la poalele muntilor Fagaras. In ultima vreme, tot numarand gunoaiele de la marginea drumului, am constatat ca majoritare sunt cele provenite de la niste branduri de bere. Branduri la promovarea carora si MVcom a pus umaru’, in multiple campanii nationale, inclusiv recent.

Exista o zonalitate a consumului, e stiuta treaba asta. Mai exact in zona Fagarasului un anume brand e chiar campion. Avand in vedere ca o cutie de bere, din aluminiu, dispare in mod natural intr-o suta de ani, brandurile astea campioane de ici, de colo, oare chiar nu pot sa faca ceva si fata de comportamentul consumatorului?!

gunoi 7 gunoi 6 gunoi 5

Treaba asta legata de „consumul responsabil” oare nu poate fi dusa cumva catre nivelul urmator?! De ce noi romanii trebuie sa fim mereu amendati in legatura cu lucruri care tin de cantitate?! De fiecare data campaniile de consum responsabil se limiteaza la mesaje de genul: „ai baut ca un porc, du-te acasa cu taxiul”. Zice vreuna:”ai grija, nu arunca cutiile goale la marginea drumului”? NU!

Ma gandesc ca daca niciunul din brandurile astea campioane n-o sa duca chestia asta cu consumul responsabil mai departe de cantitate, curand, foarte curand n-o sa mai fie locuri misto de gratare iar alergarea va deveni dupa caz, slalom sau cursa cu obstacole printre sau peste gunoaie.

Trist. Mizerabil de trist!