Starcom MediaVest Group lanseaza studiul Experientelor MULTIsenzoriale

Starcom MediaVest a lansat cel de-al opsprezecelea infografic din seria HumanGraph Experience – Multisensory Experiences. Realizat în colaborare cu MVcom, infograficul reuneşte concluziile unui studiu menit să identifice impactul comunicării MULTIsenzoriale asupra comportamentului consumatorilor. Studiul s-a bazat pe metodologia CAWI, aplicată pe un eşantion de 360 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia 18-49 din mediul urban.

starcom

Puteti accesa studiul in format PDF aici.

Potrivit cercetării, respondenţii ar fi incurajaţi să folosească sau să cumpere produsul dacă mesajul ar fi însoţit de lumini (în proporţie de 80%), muzică sau mesaje audio (79%), o experienţă tactilă (79%) sau de una olfactivă (74%).

În acelaşi timp, unele experienţe multisenzoriale par să aibă mai mult efect asupra bărbaţilor decât asupra femeilor: luminile influenţează într-o proporţie mai mare bărbaţii (84%) decât femeile (78%) să folosească sau să cumpere produsul; similar se întâmplă şi în cazul adăugării unei experienţe tactile (84% – 76%).

starcom 3

Experienţa olfactivă influenţează cel mai puternic decizia de alegere a brandurilor folosite de către tinerii cu vârste între 18 şi 29 ani (84% – 82%), luminile influenţează cel mai mult categoria de vârstă 18 – 24 de ani (89%), iar experienţa tactilă are cel mai mare efect asupra categoriei 25 – 29 de ani.

De asemenea, aceşti stimuli senzoriali aduc un plus de memorabilitate: 86% dintre respondenţi consideră că ar reţine o reclamă clasică dacă ar fi însoţită de lumini, 83 % – muzică sau mesaj auditiv, 78% – experienţă tactilă şi 70% – experienţă olfactivă.

In februarie 2013, Starcom MediaVest Group a lansat seria HumanGraphExperience cu intenţia de a oferi informaţii constante şi relevante despre dinamica relaţiei dintre consumatori şi brand-uri şi impactul pe care evoluţia acesteia o are asupra comportamentului brand-urilor pe piaţă. Compania Starcom a valorizat întotdeauna insight-ul puternic de consumator, de aceea monitorizează în mod constant comportamentul emergent al diferitelor grupuri de consumatori pentru a putea planifica comunicarea brand-ului în cel mai important spaţiu – mintea consumatorului.

starcom 2

Seria de infografice este o iniţiativă pe termen lung şi reprezintă o parte dintre rezultatele de analiză ale departamentului de Consumer Understanding din cadrul agenţiei.

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume SMG Worldwide si din grupul de comunicare Leo Burnett. Infiintata in 2000, Starcom este prima agentie de media din Romania premiata la Cannes, dar si alte festivaluri precum Eurobest, Ador, Portoroz, Effie si Webstock. Cu o experinta de mai bine de un deceniu in industria romaneasca de comunicare, agentia enumera totodata specializari diverse ale departamentelor si oamenilor sai precum Consumer Understanding, Inovatie, Digital, Planning, Buying sau Proiecte Speciale.

Motion Vision Communication (MVcom) este prima companie de Marketing Experiential din Romania, descoperind pas cu pas acest domeniu de peste 20 de ani, odata cu avantul tehnologiei. Colectivul are preocupari multidisciplinare cu orientare clara catre noutate si activitate inventiva iar In acelasi timp militeaza pentru o conexiune adevarata cu publicul si abordarea lui intr-un mod cald si sincer. MVcom are o viziune MULTIsenzoriala asupra comunicarii pentru ca prea mult si prea de demult Creatia Publicitara a fost reprezentata numai in spectrul audio-video. Daca publicitatea este pentru oameni atunci probabil ca mainile, gurile si nasurile lor abia asteapta sa intre in povestea asta!

1 răspuns »