7 Young Lions de la The Alternative School reprezinta Romania in competitiile de la Cannes 2015

Articol de Alex Petrescu

Aflata la Cannes Lions (www.canneslions.com) pentru al zecelea an consecutiv, The Alternative School for Creative Thinking a inscris la Roger Hatchuel, dar si in competitiile de PR, Design si Cyber, destinate tinerilor creativi de pana in 28 de ani un numar de 7 tineri.

Ada Musat, Elena Matyas, Filip Gonzacenco, Silvia Gradinaru, Andrei Chirisi, Raluca Circo si Mara Cristina s-au calificat pentru olimpiada globala a creativitatii in urma castigarii concursului si evaluarilor nationale, dupa ce, vreme de doua luni, au fost in postura de a studia, rezolva briefuri si imbunatati primele solutii livrate sub indrumarea unora dintre cei mai interesanti creativi seniori ai momentului din Romania si din strainatate.

run cannes 3

Echipa aflata in competitia de PR e sustinuta de MiniPRIX, cea din competitia de Cyber de catre RENANIA, in vreme ce echipa inscrisa in concursul de design e endorsata de PUBLICIS BUCHAREST.

In urmatoarea saptamina echipele se vor regasi in compania celor mai buni tineri reprezentanti ai industriilor creative la nivel mondial, vor rezolva briefuri cu subiect social sub presiunea deadline-ului de 24 de ore, iar castigatorii vor fi celebrati pe scena Palais des Festivals.

RUn cannes

run cannes 2

In ultimii doi ani, singurul gold cannez castigat de romani a venit pe filiera The Alternative School for Creative Thinking.

Bianca Dumitrascu si Razvan Ghilencea au castigat aurul la Cyber in 2014, in vreme ce Alex Haidamac si Natalia Sfetcu au fost medaliati la competitia de Design in 2013.

In ultimii zece ani un numar de peste 300 de tineri au participat la Lions Festivals via The Alternative School for Creative Thinking, iar investitia in educatia lor se ridica la peste jumatate de million de Euro.

Pentru a celebra acele companii si acei sponsori care au sustinut fara conditii de backstage educatia tinerilor creativi in contexte premium la nivel international, in ultimii zece ani, a fost lansat la Cannes The Order of Creative Angels.

Dragos Grigoriu, Valentina Baicuianu, Geo Baraian, Tino Furtuna, Florentina Taudor si Ana Maria Cristina au devenit, astfel, Cavaleri ai Artelor si Comunicarii.

Pentru a afla ultimele noutati de la festival, urmariti postarile live ale The Alternative School pe pagina de facebook a scolii sau pe cea de CannesLions Romania.

VA URMA