Cand hologramele te invata sa parchezi corect

Chiar ma intrebam cand mai auzim si noi ceva nou despre holograme. De la Star Trek si Gorillaz incoace, la care se adauga protestul politic virtual din Spania, functionalitatea noii tehnologii nu si-a aratat adevaratul potential. Cam asa stau lucrurile si cu Realitatea Virtuala. De la clipul lui Aerosmith, “Amazing”, a trebuit sa treaca ceva timp pana sa simtim si noi ce inseamna pe viu 3D-ul dintr-o casca pusa pe ochi.

Dar hai sa revenim la hologramele noastre, care in Rusia au facut obiectul unei campanii impotriva parcatului pe locurile pentru persoane cu handicap. Asta pentru ca 30% din soferii din Rusia au acest prost obicei, sa traga masina chiar acolo unde e semnalizat locul special pe ciment.

Desfasurata in mari mall-uri si business centers din Moscova, campania produsa de agentia Y&R pentru un o organizatie non-profit a facut la apel la un sistem de camere si transmisie care facea ca o proiectie cu o persoana in scaun cu rotile sa-i atentioneze cat se poate de realist pe soferi ca nu parcheaza unde trebuie. “Stoi” se aude din gura rusului protagonist in experiment, si de acolo mesajele se multiplica. Reactia celor vizati cred ca nu mai are nevoie de nicio explicatie. Oare poate impiedica o astfel de holograma parcatul aiurea? Hai sa vedem!