O idee pentru Firea

articol de Marian Costache

Telefoanele publice. Mai stie cineva cum se foloseau si ce emotie te trecea de fiecare data, de frica sa nu-ti inghita inca o fisa aiurea? Au murit pe strada, acolo unde au si fost nascute, dar nu e totul pierdut. Cineva s-a gandit sa le mai dea o sansa.

maxresdefault

Din pacate, in alta parte. In Sao Paolo, pentru a ajuta calatorii cu informatii despre circulatia autobuzelor, Red Bull Basement a venit cu o inventie care ar trebui sa-i dea de gandit lui Firea. Oamenii pot accesa informatii despre traseele de autobuz direct de la receptorul telefonului public, dar fara sa plateasca un cent. E in combinatie cu geo data, cu sateliti care-ti iau datele si ti le impart in reclame si utile, dar pana la urma cineva se gandeste si la cei mai putin “mobilizati”.

E bine sa stii ca ai nu ai mobil, poti ridica un telefon public sa afli ce te intereseaza despre bus-uri. E clar ca nici la ei nu a fost o inititativa de la stat, de aia sprijinul privat in consolidarea segmentului sa-i spunem “ de stat” e vital, atunci cand vezi ca lucrurile pur si simplu nu se mai intampla. Dar cu cat ideile astea vor incolti in mintile noastre, cu atat mai multe sanse de a se intampla.