Microcipati? Microcipam Sefu’!

Va spunem ca s-a terminat cu smecheria. Viitorul e deja aici si nu suna bine deloc!

Salariatii de la o companie din Wisconsin, pe numele ei Three Square Market (32M), au acceptat implantarea de microcipuri de RFID, care sa le permita mici achizitii de la minimarketul din zona de relaxare a companiei, sa le permita accesul prin diferite porti si login-ul la computere, utilizarea copiatorului, etc.

1

Gargara care li s-a spus oamenilor, ca vedeti ca va montam chestiile astea micute ca voi tot aveati probleme cu badge-urile, e subtire de tot, desi s-ar putea ca pentru foarte multi sa tina.

Chiar daca implantarea cipului dureaza doar cateva secunde si se face intre degetul mare si aratator, noi credem ca datele si consecintele ce se vor genera de aici vor fi importante. Spre exemplu, credem ca vor fi mult mai usor de evaluat timpii de lucru si performanta. Credem de asemenea ca vor putea fi descoperiti cei care lucreaza bine in echipa sau cei care doar mimeaza munca.

Intr-un comunicat de presa 32M spune ca 50 de salariati din cadrul companiei se vor lasa cipati in mod voluntar. Drept recompensa firma se gandeste sa dea si-o petrecere la cartierul general din River Falls, azi de 1 August. Implantarea are loc chiar in timpul petrecerii, deci va puteti imagina si voi ce-o sa iasa…

Asta poate sa fie la fel ca dixtractiile alea de tip “terminus” dupa care, a doua zi de dimineata, te trezesti tatuat si nu mai tii minte exact ce si cum.

Argumentandu-si miscarea, Todd Westby – CEO-ul 32M pretinde ca aceste cipuri implantabile vor fi folosite in viitor pentru a face orice, de la deblocarea telefonului si pana la stocarea informatiilor medicale sau a celor ce tin de sanatate.

„Eventually, this technology will become standardized allowing you to use this as your passport, public transit, all purchasing opportunities and more.” – Todd Westby

Ei bine noi exact de asta ne temem, adica de faptul ca genul asta de manevra va intra in normalitate in curand. Te pomenesti ca nu foarte departe adevaratele programe de fidelizare vor insemna exact asta. Un brand va veni sa-ti spuna ca-ti da el oferte speciale daca si numai daca iti bagi un “gandacel” mic, ca asta, sub piele. Ei? Sa va vedem atunci?

Si asta nu e tot! Daca va ganditi ca viitorul nu-i aici si ca America e inca departe, e bine sa stiti ca 32M au deja o companie partener in Suedia, care se numeste BioHax International, companie care a inceput deja sa-si microcipeze personalul.

„When working with our operators over in Europe, we came across a company of chipped employees at BioHax International and the concept of using RFID with micro markets quickly grew,” 32M’s VP of International Sales Tony Danna said in a statement. „We see chip technology as the next evolution in payment systems.”

Ei? Mai sunteti aici sau ati fugit deja? Pana la urma eu asta va spun, vorba lui Tudor Chirila de la Vama: “Americanii-s de vina f…-i in g… sa-i f..!”