Seria Qreator – Home Together Edition continua cu un concert special al violonistului Alexandru Tomescu

articol de Romanita Oprea

Cel de-al zecelea eveniment din seria Qreator – Home Together Edition continua cu un concert special al violonistului Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai cunoscuti la nivel international instrumentisti romani ai tuturor timpurilor. Concertul va incepe joi, 4 iunie, la 19.30, si poate fi urmarit aici, timp de o ora. Participarea nu presupune niciun cost din partea spectatorilor.

101287170_910662989360122_7131424141353156608_o

Pana in prezent Home Together Edition a reusit sa adune 1.500 de oameni in medie la fiecare live si este evenimentul care in fiecare saptamana deschide usa virtuala invitatilor Qreator. In spatiul Facebook Qreator au fost organizate concerte, piese de teatru si talk-uri care au reusit cu succes sa conecteze artistii si fanii si sa suplineasca lipsa actului artistic desfasurat live din sala de spectacol. Astfel, seara de joi a devenit pentru cei din comunitatea Qreator by IQOS o traditie, un moment de respiro intr-o saptamana incarcata, asteptat cu nerabdare de catre fanii artelor.

Inca de la inceput Qreator a fost gandit drept spatiul creativilor si creatorilor, construit sa aduca oamenii impreuna. Este locul potrivit pentru tine si cei care inoveaza, care sunt inspirati si duc inspiratia mai departe. Un loc al oamenilor pasionati de arta, tehnologie si intersectia celor doua.

Alexandru Tomescu este un artist desavarsit care creeaza cu fiecare atingere de vioara un univers locuit de creaturi sonore fascinante. Pentru el muzica nu are limite, pentru virtuozitatea lui castigand dreptul de a canta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, apartinand Statului Roman. Atunci, a promis ca ii va face sunetul auzit de catre toti romanii.

Dupa ce a absolvit Conservatorul din Bucuresti sub indrumarea lui Stefan Gheorghiu, a continuat sa studieze in afara tarii cu Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Tibor Varga si Eduard Schmieder. De la debutul sau din 1985, a sustinut peste 200 de concerte si recitaluri in 26 de tari, si a castigat numeroase premii nationale si internationale la festivalurile de muzica clasica (Marguerite Long – Jacques Thibaud, George Enescu, Paganini or Sarasat). De 13 ani, organizeaza Turneul International Stradivarius.

Alexandru Tomescu a cantat pe cele mai renumite si ravnite scene de concert: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théatre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory sau Concertgebouw (Amsterdam).
Iar joi, va canta online pentru voi, comunitatea Qreator.

100617919_907993906293697_1172891272877178880_o