E naspa. O sa fie bine

articol de Marian Costache

Ce o fi ala un analfabet functional? Si care o fi diferenta dintre el si un functionar analfabet sau macar ala de a dat OK-ul pentru amplasarea acestui mesh imens, pe un fost cinema din Iasi?

Deci, cu alte cuvinte jumatate din elevii romani stiu sa citeasca, dar nu inteleg nimic din asta, ca tot de jocuri pe calculator se tin si tot trap cu Shelly asculta. Dar oare mesajul asta il pot citi si ei sau prind macar ironia subtila din mesaj? O sa fie bine.

Nu se explica exact cum se va rezolva binele asta, doar se arunca cu cifre, statistici si panici pe pereti, ca pana la urma astea sunt cel mai usor de adus in discutie la o bere, daca e cazul. Cum bine spunea cineva, aproximativ, minciunile sunt de 3 feluri, gogonate, nevinovate si statistici. Dar vorba optimistului, o sa fie bine. Cat de bine si mai exact pentru cine, ramane de vazut.

Circula candva o piesa de la „Sarmalele Reci”, cum ca „Tara te vrea Prost!” E pe cat de de trist, pe-atat de adevarat. In plus vedem si business in asta, pentru cei aflati la putere, pentru ca ce sa vezi prostii sunt manipulabili. Unde mai punem ca dupa un an si mai bine de pandemie, cu aceasta minunata scoala online, care in multe zone din Romania a fost sublima si a lipsit cu desavarsire, acest obiectiv pare si mai aproape. Despre multi dintre scolerii online de-acum probabil ca se va spune: „lasa-l draga, ce pretentii ai?! Asta-i din aia scoliti pe timp de pandemie…”

P.S. Niciun ONG nu a fost ranit in scrierea acestui articol.