Initiativa civica Nutrivita: Campanie pentru susținerea ARIG și a comunității Fără Gluten din România

comunicat

Nutrivita, unul din principalii jucători de pe piața de comercializare a produselor fără gluten din România, lansează pe 16 mai 2021, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolii Celiace, o campanie de donație în sprijinul activității Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), unica organizatie nationala de profil ce deruleaza programe de sprijin a pacientilor cu intoleranță la gluten sau suferind de boala celiaca.

Campania “Implică-te ȘI TU! Împreună susținem comunitatea Fără Gluten din România “ se derulează în perioada 16 mai 2021 – 31 octombrie 2021 și constă în strângerea de fonduri din vânzarea produselor fără gluten din portofoliul Nutrivita. Pentru fiecare produs fără gluten achizitionat din gamele Abonett, Balviten, Bauckhof, Bio Junior,  Bjorg, Gerble Fără Gluten & Fără Lactoză, Nutrivita va redirecționa un procent din prețul de vânzare al produsului către proiectele ARIG de susţinere a creşterii calitãţii vieţii persoanelor cu afecţiuni digestive şi în mod particular a persoanelor diagnosticate cu boala celiacã.

#faragluten

Boala celiacă este o afecţiune autoimună care poate debuta la orice vârstă, începând cu perioada copilăriei. Boala afectează aproximativ 1% din populație și apare la indivizi predispuși genetic care dezvoltă inflamație la nivelul intestinului subțire după ingestia de gluten. Circa alți 10% suferă de diverse forme de intoleranță la gluten, printre simptomele bolii numărându-se durerile abdominale, balonarea, sindromul de colon iritabil, iar in cazuri mai grave, nediagnosticate, putând chiar pune în pericol viața pacienților. Singurul tratament pentru boala celiacă este DIETA STRICTĂ FĂRĂ GLUTEN. Boala celiacă nu se vindecă, însă pacienții care respectă strict dieta pot avea o viață normală.  De aceea, creșterea gradului de informare și educare a pacienților este una din axele principale de lucru pentru ARIG, alături de susținerea activă a pacienților defavorizați.

Campania este o invitație deschisă pentru fiecare dintre noi de a sprijini pacienții cu afecțiuni digestive, mai ales pentru cei care au boala celiacă.

Perioada pe care o traversăm este una complicată pentru mulți dintre noi, cu atât mai mult pentru acele categorii defavorizate. Iată de ce ne dorim ca în acest an, împreuna cu clienții Nutrivita, să oferim ARIG sprijinul necesar derulării cât mai multor campanii de conștientizare și suport pentru pacienții afectați de intoleranța la gluten.” a declarat Adelina Păsat, director comercial Nutrivita.

Despre ARIG

Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) este o asociație non-profit, apolitică și independentă, care își propune promovarea și sprijinirea persoanelor cu intoleranță la gluten. Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) este, din 2017, membră cu drepturi depline a Asociației Societăților Europene de Celiachie, singura asociație de pacienți cu intolerață la gluten din România recunoscută la nivel european.

Obiectivele ARIG se îndreaptă spre creșterea calității vieții persoanelor cu intoleranță la gluten din România prin crearea unui cadru social și legislativ care să permită un acces facil pacienților la alimentele fără gluten, informarea corectă a publicului larg legată de dieta fără gluten și îmbunătățirea ratei de diagnosticare la nivel național.

Despre NUTRIVITA

Nutrivita este o companie româneasca de import, distribuție și marketing de produse dietetice și BIO, înființată în 2007 pentru a oferi produse dietetice și BIO de calitate consumatorilor români preocupați de o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Nutrivita este partener strategic pe piața din România al Nutrition et Sante, Franța – cel mai mare producător de produse dietetice și BIO din Europa, unic importator al mărcii nr. 1 de BIO din Franța, BJORG – și importator oficial al Bauckhof, unul dintre cei mai vechi producători de produse BIO şi Fără Gluten din Europa. In mai 2021, in portofoliul Nutrivita au intrat Abonett și Balviten, mărci de calitate, accesibile, din categoria produselor fără gluten.