TEDxBăneasa, singurul standard TEDx event din Bucureşti, are loc pe 7 octombrie

comunicat

14 vorbitori din diverse domenii vor urca pe scena TEDxBăneasa în data de 07 octombrie, la teatrul Apollo 111. TEDxBăneasa este un eveniment independent, local, organizat sub licență TED, sub motto-ul ,,Idei care merită împărtășite”.

„Am ajuns la a treia ediţie TEDxBăneasa, un nou prilej de a aduce în faţa participanţilor vorbitori dintr-o mare varietate de domenii, cu poveşti inspiraţionale, tehnici de a atinge performanţa, metode utile de a produce o schimbare acolo unde fiecare dintre noi simte că este nevoie. De data aceasta, vorbitorii noştri vin din domenii precum antreprenoriat, psihologie, educaţie, actorie, jurnalism, istorie, voluntariat şi multe altele. Pe site-ul tedxbaneasa.ro şi pe pagina de Facebook.cu acelaşi nume puteţi afla mai multe informaţii despre speakeri dar şi despre eveniment”, a declarat Cristina Ursu, co-organizator TEDxBăneasa.

Vorbitorii care vor urca pe scena TEDxBăneasa sunt:

 • Vitalie Cojocari, jurnalist
 • Alexandru Damian Anfile, teolog, pasionat de istorie și colecționar de cunoștințe
 • Alina Comănescu, navigator pacienţi
 • Luca Știrbăț, antreprenor
 • Nicoleta Orlea, fundraiser ONG
 • Ximena Stefan, psiholog
 • Paul Cimpoieru, actor si regizor
 • Alexandra Coravu, trainer si coach
 • Maria Halamghi, marketing analyst
 • Andrada Vincze, psiholog sportiv
 • Simona Mitrea, fondatoarea Romanian Gifted School, prima scoala din Romania dedicata copiilor cu abilitati inalte
 • Laurentiu Caramete, astrofizician
 • Bogdan Stamatin, manager cultural
 • Silviu Toma, fondator Romanian Driving School, promotor al conducerii defensive

„Suntem deja în al treilea an în care încercăm să le oferim participanţilor momente de <<aha>>, discursuri relevante care să transmită un mesaj de impact şi să-i convingă să treacă la acţiune acolo unde au cea mai mare nevoie. În aceeaşi măsură, prin TEDxBăneasa, creăm un context de promovare pentru proiecte mai puţin cunoscute, pentru vorbitori care mişcă lucrurile, care lucrează pentru comunitate, care reuşesc să se afirme în domeniul lor, care au ce povesti, dar nu şi spaţiul public unde să se exprime.

Lansăm invitaţia de a participa la TEDxBăneasa celor care îşi doresc o zi de socializare, de inspiraţie direct de la sursă, o zi de sâmbătă altfel”, a declarat Alina Marcu, co-organizator TEDxBăneasa.

Biletele pentru a treia ediţie TEDxBăneasa sunt puse în vânzare pe iabilet.ro. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe tedxbaneasa.ro sau pe pagina de Facebook.

Despre TEDx

În spiritul ideilor care merită împărtășite, TEDx este un program de evenimente locale, independente care reunesc oameni sub umbrela unei experiențe TEDx. La un eveniment TEDx, discursurile TED video cu cele live se combină pentru a genera dialog și conexiune. Evenimentul nostru se numește TEDxBăneasa, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferințele TED servesc ca ghidaj general pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale TEDx, inclusiv TEDxBăneasa, sunt organizate la nivel local.

Despre TED

TED este o organizație non-profit dedicată Ideilor care Merită Împărtășite. Demarată ca o conferința de 4 zile în California acum 30 de ani, TED își duce mai departe misiunea prin numeroase inițiative. Cele două conferințe anuale TED aduc în fața publicului voci importante la nivel Mondial care să vorbească pentru 18 minute sau mai puțin. Multe dintre aceste discursuri sunt disponibile, ulterior, gratuity pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numără: Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan and Daniel Kahneman.

Conferințele anuale TED au loc în fiecare primăvară în Vancouver, British Columbia. Inițiativele TED includ TED.com, unde noi discursuri TED sunt postate zilnic; TED Translators – Traducători TED, care asigură subtitrări și transcrieri interactive precum și traduceri de la voluntari din toată lumea; inițiativele educaționale TED-Ed. TED a pus bazele The Audacious Project – Proiectul îndrăzneț care implică o abordare colaborativă pentru finanțarea ideilor care au potențialul de a aduce schimbare la scară mare; TEDx, care sprijină persoane sau grupuri în găzduirea unui eveniment local în spiritul TED peste tot în lume și programul TED Fellows care ajută inovatori din întreaga lume să amplifice impactul proiectelor și activităților remarcabile pe care le desfășoară.