Duel electoral-viral

Asa cum a fost unanim apreciat, proiectul OnLine http://www.spunesitu.ro este cel mai reusit proiect electoral al ultimilor ani. A debutat ca un proiect social si din aceasta cauza a avut, asa cum spunea dealtfel si Dragos Stanca, un potential “viral” fantastic.

Din pacate, cu ajutorul nemijlocit al d-lui Emil Constantinescu, componenta sociala a fost dezintegrata, lasand locul celei electorale, ce fusese initial mascata. Pacat, business-ul pornise bine …

Politica ramane pana la urma un «mestesug» doar pentru cunoscatori.

In fine, ca sa nu ramana mai prejos fata de Crin Antonescu si proiectul sau http://www.spunesitu.ro , o alta piesa importanta a esichierului politic de-acum, dl. Traian Basescu, a scos «pe genunchi» o replica.

E vorba de http://www.spunesituda.ro , aceasta unealta de comunicare incercand sa se implice in problema simulacrului de Referendum, Referendum strans legat de promovarea d-lui Basescu la presedintie.

Din toate aceste observatii mi se pare ca s-ar desprinde cateva concluzii :

– Politica ramane una dintre cele mai tari afaceri in Romania de-acum;
– In Politica romaneasca mizele au crescut, prin urmare a crescut si calitatea Comunicatorilor si Consilierilor;
– OnLine-ul este apreciat tot mai mult ca si mediu de comunicare, inclusiv in Politica;

Inchei cu un usor suspans. Daca genul asta de campanii sociale mascate ne-a otravit destul, mai putem oare sa credem un proiect social 100% sustinut de F5 sub deviza «Noi Vrem Respect» ?