Pana si Hitler uraste iPad-ul Apple

Steve Jobs a prezentat iPad, saptamana aceasta la New York, dupa luni de speculatii.

Asa cum banuiesc ca stiti deja, iPad este un computer tip tablet despre care Apple speră că va deveni dispozitivul cel mai „cool” de pe planetă, informează New York Times.

Oare iPad poate egala performanţele realizate de iPhone, lansat tot de Apple şi care a transformat telefonia mobilă, în condiţiile în care industria a tot încercat să scoată pe piaţă dispozitive similare?
Primul lucru la care m-am gandit atunci cand am vazut tableta a fost felul in care va arata publicitatea ce va rula pe ea. La prima cheie am vazut 3 mari posibilitati.

1. Fiind un fel de iPod Touch la scara mare, probabil publicitatea se va adapta pentru a deveni mult mai „tangibila”. Ai un ecran de toata frumusetea pe care-l poti atinge pentru a interactiona cu reclamele, ramane de vazut cum vor arata acestea, indiferent daca vorbim de bannere sau site-uri.

2. Desi Jobs nu a insistat mult pe partea de reading a tabletei, ea este concurena principala pentru Kindle si alte dispozitive asemanatoare. Ramane de vazut daca pe acest dispozitiv pot rula si carti de tip X-Bk, in situatia in care formatul digital castiga din ce in ce mai mult teren la nivel global.

3. Una din aplicatiile iPad transforma tableta intr-o rama de fotografii. Dai un dublu click pe o poza si ea se inrameaza instant. Iar formatul foarte slim chiar ii permite sa se joace destul de mult cu functionalitatile ei. Nu e exclus sa asistam o revolutie a screensaverelor.

Daca pana acum, in briefurile de la client, screensaverele si wallpaperele intrau in categoria „sa avem si niste descarcabile pe site”, e posibil ca pe viitor, acestea sa ocupe un loc mult mai important.

Poate m-am hazardat in supozitiile mele. Oricum, daca aveti alte idei despre cum ar putea influenta iPad-ul publicitatea va astept cu un comment.

Doar sa nu fiti la fel de agresivi ca Hitler.

4 răspunsuri »

 1. Apropo de screensavere. iPad o sa aiba 3G incorporat si o sa fie, deci, permanent conectat la net.
  Screensaverul ar putea deci sa fie o platforma excelenta pt publicitate, care sa vina streaming de pe net. Un fel de calup publicitar de la tv, care intra in pauzele de lucru la iPad, cand apare screensaverul. Si ar putea sa functioneze exact ca un calup de reclame tv. Adica sa nu fie vorba de un ‘screensaver coca cola’ sau ‘screensaver nike’, ci de un ‘screensaver publicitar’ in general, pe care sa vina streaming reclame ca la tv, la tot felu de branduri.
  Problema ar fi ce ii dai in schimb utilizatorului? Poate sa i se scada din factura la AT&T, nu stiu..

 2. @ Mihai,

  esti chiar un vizionar ! Nu stiu cat de cultivat sau cat de familiarizat in bransa noastra dar esti cu siguranta pe drumul cel bun.

  Ai dreptate, mai mult ca sigur ca se va deschide un nou canal, asa cum ai intuit deja !

 3. haha mersi, sa nu exageram totusi.
  poate folosesc comentariul asta al tau pe post de recomandare, ca tot imi caut job :))

 4. Mihai,

  ma bucur ca esti modest. Eu chiar am vorbit serios. Am in vedere si discutia de pe blogul lui Dan Petre. Astept un mail de la tine la adresa marian.costache@we-invent.ro si mai vorbim.

  Nu pot sa-ti promit nimic, ca-s vremurile astea care sunt dar cine stie ce idee ne vine.

  Bafta !