Frunza lu’ TATA

Dr. Daniel Nocera, un cercetator inspirat, profesor la MIT, a dezvoltat o celula solara de dimensiunea unei carti de joc, in stare sa deruleze complicatul proces de fotosinteza. Inventia d-lui profesor Nocera are toate sansele sa revolutioneze sistemele de alimentare cu energie.

Este foarte interesant ca aceasta “frunza”, plasata in plin soare, poate genera dintr-un galon de apa (1 galon USA = 3,785 litri), energia necesara unei locuinte timp de o zi.

Practic, frunza artificiala nu este un concept nou. O incercare similara a fost inregistrata in urma cu mai bine de zece ani, de catre John Turner de la Laboratorul National de Energie Regenerabila.

Inventia d-lui Nocera are insa performante superioare si un pret de cost foarte scazut, deoarece e realizata din materiale accesibile (nichel, cobalt).

Primul producator de autovehicule interesat de “frunza” este producatorul indian TATA Motors, cu care dr. Daniel Nocera a semnat un contract in Octombrie trecut.

Cu siguranta ca nu doar producatorii auto vor fi interesati sa integreze inventia asta.

Daca apa va fi considerata principalul purtator de energie, puteti sa va asteptati sa vedeti in marile orase ale lumii TV Screen-uri gigantice, alimentate de la retelele de apa urbane, prin FOTOSINTEZA.

Lumea se schimba, la fel sa faceti si voi!

Parerile de pe acest blog reprezinta viziunea companiei MVcom. Orice feedback din partea dumenavoastra este binevenit.