When in Rome, do as the Romans do!

articol de Marian Costache

Vineri, Bogdan Vasile de la Epamedia isi exprima indignarea si dispretul fata de “LIPITORI”. Mai exact, fata de lipitorii de afise, care sunt asa cum spunea indirect si suparat Bogdan, tot niste LIPITORI. Demersul lui era pana la urma unul extrem de haios, cu sanse mari sa ajunga chiar viral.

Concret, asa cum se vede si din fotografie, s-au aplicat sticker-e cu „ANULAT” pe toate afisele care umplu abuziv peretii statiilor Euromedia. Asa cum sunt si eu de acord, metoda asta s-ar putea sa livreze mai bine decat orice alta varianta de conciliere cu acesti vandali, cum ii numeste Bogdan.

anulat

Ok, pana aici toate bune, vedem un raspuns haios si neconventional desi nu 100% legal, al unei companii de afisaj ajunsa cumva la limita rabdarii. Ce vreau eu sa spun insa este faptul ca in Romania cadrul si atmosfera generala preseteaza cumva aceste acte de incalcare flagranta a legii, precum cele la care face referire Bogdan.

Am mai spus asta, Romania a fost mereu la granita tuturor imperiilor. In prezent, daca n-ati observat, este la granita imperiului Europa. Cu-alte cuvinte dainuie aici “pe meleaguri mioritice” o mentalitate de periferie, de care n-avem sa scapam usor…

Voi credeti ca lipitorii din povestea de mai sus n-au umblat si ei prin Occident?! Credeti ca le-a baznit prin cap sa calce legea pe-acolo?! Ei bine nu! In RO totusi e altceva, aici toata lumea o-ncalca. Aici e tara lu’ “merge si-asa”!

Si stiti ce e cel mai grav? Am vazut personal si-am auzit povesti despre expati, care veniti in Romania in managementul superior pe la multinationale, au inceput s-o dea romaneste, ca vorba aia: “When in Rome, do as the Romans do!”

6 răspunsuri »