Fotbalul, berea si snacks-urile, pe terenul din Auchan

Asa cum probabil toti microbistii stiu deja, astazi debuteaza Campionatul Mondial de Fotbal, cu meciul dintre selectionatele Croatiei si Braziliei, de la ora 23:00, ora Romaniei. Nu va speriati, n-am inceput intre timp sa fiu interesat de fotbal ci pur si simplu am intrebat niste prieteni.

IMG_2343

IMG_2340

Ceea ce insa stiam deja din piata era faptul ca diverse branduri de bere si snacks-uri freamata cu gandul la acest Campionat cu speranta unor vanzari bune. Mai exact, asa cum spunea Vincent Burnel, Directorul magazinului Auchan Titan: „trebuie să ţinem cont de faptul că România nu s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, astfel că impactul este mai redus, vânzările crescând cu doar 10-15% faţă de un an obişnuit”.

IMG_2342

Dl. Burnel pare ca rasuceste un cutit in rana pentru multi fani ai fotbalului dar asa cum rezulta si din declaratia domniei sale, Auchan este unul dintre retailerii foarte interesati de fotbal ca fenomen. Poate de aceea a decis sa sprijine promotiile la bere si snacks-uri in cadrul unui proiect amplu, la nivel national, proiect dedicat Campionatului Mondial. In teren arata bine lucrurile, fara sa fie ceva extravagant.

IMG_2341

Sa faci o poza in spatele unui carton, in proximitatea unui munte de cutii de bere nu-i tocmai o experienta in adevaratul sens al cuvantului, care sa „lege” cumva consumatorul. Este totusi o gaselnita care sa te faca sa ridici ochii din caruciorul cu care bananai printre rafturi.