In chiloti, la cumparaturi

articol de Marian Costache

Ieri dimineata, pentru ca tot n-aveam somn, m-am repezit pana in AFI Palace Cotroceni deoarece aflasem de la un prieten ca se-ntampla la Desigual un eveniment nonconformist. Seminaked Party aflat la a treia editie in Romania, premiaza cu un rand de haine pe primii 100 dintre toti aceia care renuntand la pudoare, trec pragul pravaliei doar in lenjerie intima.

IMG_1473

7:40

La 7:40 eram deja in fata magazinului iar in acel moment la coada erau mai bine de 100 de persoane. Cei mai multi dintre ei cu varste in jur de 20-25, venisera acolo de cu noapte si asteptau sa dea batalia finala si sa se buluceasca in magazin. In jur, televiziuni, diversi reporteri, cativa gura-casca, asteptand cu totii sa se dea startul de-textilarii, pentru ca pentru moment toata lumea era imbracata.

IMG_1410

Coada

Asa cum era de asteptat o asemenea initiativa de promovare mizeza pe viralizarea ulterioara a momentelor asa zise „fierbinti”, de aceea toti cei prezenti acolo se-mparteau in doua mari categorii. Unii se pregateau sa se dezbrace, ceilalti stateau cu degetale pe butoanele camerelor sau ale aparatelor de fotografiat.

IMG_1486

8:30

Pe la 8:30 s-au deschis usile magazinului si-apoi la putina vreme au inceput sa se-mparta sacose Desigual si snururi cu tag si numar, de pus la gat. Binenteles ca s-a creat o usoara busculada, tipic romaneasca dar momentul a fost depasit. Acesta a fost deasemenea punctul de la care cei care au venit mai tarziu, au trebuit sa renunte, deoarece actiunea includea doar un numar maxim de 100 de persoane.

IMG_1507

Dezbracarea!

La 8:50 d-na Leontina, dupa cate se pare Sefa magazinului, s-a adresat multimii cu comanda: „de-textilarea!” Moment in care a inceput striptease-ul…

Dupa cum se vede si din fotografii, majoritatea temerarilor aveau in jur de 25 de ani, am remarcat insa vreo doi trei care aveau dublu sau chiar triplu de-atat. Cum or fi aflat sau ce le pasa lor de Desigual. chiar nu pot sa-mi imaginez, cert este ca pareau foarte dispusi sa defileze in public in izmene, doar pentru o bluzita si-un pantalon.

IMG_1451

IMG_1536

IMG_1527

In buluceala finala de la ora 9:00, cel mai tare din acesta ultima categorie a fost un domn foarte in varsta care nu s-a lasat pana n-a intrat in magazin, fiind insa condus afara, pentru ca nu era suficient de despuiat. Ma gandeam ca la o editie viitoare va fi poate mai pregatit sa se prezinte in … toata splendoarea!