Cu frica, la un pahar de cafea

Lantul de fast-food-uri Tim Hortons impreuna cu JWT au pus-o de o farsa de zile mari in Canada pentru a-si promova noul sortiment de cafea dark.

Imagineaza-ti ca esti patron de cafenea, vii si tu ca omul la birou si-ti gasesti mica afacere vopsita toata in negru. Sau ca esti un vechi client al locului, pasesti inauntru si nu mai vezi nimic. Totul e intunecat, ba pe desupra e si un tip cu ochelari infrarosu care te invita la plimbare prin intuneric.

Groaza pe care au trait-o protagonistii din aceasta campanie pare un pic mai autentica decat senzatiile uneori anticipate din alte campanii “infricosatoare” aparute in ultimul timp. Ideea din spate e de fapt aceea ca intunericul, desi iti anihileaza simtul vazului, iti amplifica senzatia de gust.

La capatul aventurii intunecate, asa cum o sa vedeti si in filmul de prezentare, clientilor obisnuiti li se oferea noul sortiment de cafea, dupa care se aprindea lumina pentru reveal. Ca o paranteza, stiu ca exista si in Bucuresti un restaurant unde puteai lua cina pe intuneric, fiind condus la masa, de mana de catre chelnerul cu ochelari speciali. Si intr-adevar, mancarea si bautura au un gust mai pronuntat, cand limba e singura certitudine in intuneric. M-a impresionat productia campaniei si felul in care s-au mobilizat pentru a duce un lucru pana la capat. In cazul asta, o farsa combinata cu degustare de produs, sub imperiul unei senzatii primordiale: frica.

Anterior, in luna mai, acelasi brand a avut o alta activare misto, prin recrearea unui shop original din anul 1964, in cele mai mici detalii, incluzand muzica, angajatii de atunci si vizulaurile folosite in numele brandului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s