Ello, Ello, e cineva acolo?

Zilele Facebook-ului pareau numarate, inca de acum aproximativ 2 ani, cand mai multi competitori isi anuntau inceperea propriilor aventuri in social media. Azi, avem din nou parte de un val de scepticism facebook, odata cu intrarea in scena a retelei Ello.

ello

Manifestul Ello este cu target anti Zuckerberg si suna cam asa: Reteaua ta sociala e detinuta de advertiseri. Ei iti urmaresc fiecare miscare online si vor sa-ti vanda doar produsele lor. Noi credem ca exista o cale mai buna.

Noua retea s-a lansat la inceputul lui 2014 si e inca in versiune beta, dar numarul utilizatorilor creste vazand cu ochii, in ciuda faptului ca ai nevoie de o invitatie pentru a te alatura.

Momentul e perfect pentru Ello, mai ales ca noua politica a Facebook interzice folosirea unui pseudonim, ceea ce a cazut greu artistilor si comunitatii LGBT. In acelasi timp a circulat si zvonul, dovedit fals, cum, ca, din luna noiembrie Zuckerberg va introduce o taxa lunara pentru fiecare user.

Momentan, nimeni nu stie din ce va face Ello bani, avand in vedere ca nu va exista publicitate. Totusi, fondatorul retelei, Budnitz, spune ca unele date ale userilor vor fi folosite pentru a face reteaua mai buna. Ramane de vazut.

Feed-urile de pe Ello nu sunt ultra populate acum, uneori ai impresia ca niciunul din prietenii de pe FB nu au pasit acolo, dar asa a fost si Facebook la inceput, daca tinem bine minte. In Romania au inceput deja sa apara destul de multe share-uri cu noua retea, dar si primele profiluri de artisti, cum e si cel al tinerei trupe Temple Invisible.

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s