Vopsea cu viata de la VOLVO

VOLVO a identificat recent o categorie careia ii place sa traiasca periculos, respectiv biciclistii de noapte din UK. Statisticile spun ca peste 19.000 sunt implicati in accidente rutiere pe parcursul unui an. M-am gandit imediat ca astia n-au trecut prin Romania, unde e foarte periculos sa mergi pe bicla si ziua, d-apoi in creierii noptii. In Bucuresti ce sa mai zic…

In afara de mult barfitul traseu de pe Calea Victoriei n-am mai vazut recent nimic care s-arate cat de cat un pic de grija pentru biciclisti. Ma rog, nici nu ma mira ca in tara cefei de porc deplasarea pe bicicleta e trecuta din oficiu la categoria de extravagante hipsteresti, dar uite ca-n Londra accesoriile astea de safety pare ca nu le mai ajung biciclistilor.

Uite-asa ca un insider din grupul tinta, respectiv un biciclist de la VOLVO (ma gandesc ca altfel nu se putea) a venit cu o idee misto – un spray cu particule reflectorizante pe timp de noapte si invizibile pe timp de zi. Te dai cu el pe haine, pe casca, pe cadrul bicicletei sau chiar pe roti si-n lumina farurilor vei arata fix ca un alien desi la lumina zilei nu se va vedea nimic.

VOLVO a fost mereu pe safety, asta e o chestie pe care o stim. Ma rog, insa pana acum asta viza oamenii din habitaclu, acum pare ca tinta sigurantei se extinde si-n afara caroseriei desi ei spun ca tot pentru soferi o fac…

Oricum sunt de admirat ca s-au gandit si-au pus-o moca in practica pentru useri, dand astfel prilej amplu de buzz si publicity. O idee isteata care probabil ca va fi atat preluata cat si premiata.

Cat priveste Romanika, daca va intereseaza sa testati efectul vopsirii in alb reflectorizant, ma gandesc c-ati putea incerca vopseaua de marcat soseaua. Efectul in lumina farurilor ar putea fi oarecum acelasi, mai greu va fi acasa, cu spalatul.