Cannes Lions Romania lanseaza The Order of Creative Angels

Articol de Alex Petrescu

(Cannes, 21 iunie) The Order of Creative Angels se lanseaza la Cannes, cu ocazia celor 10 ani de reprezentanta locala a celui mai influent festival de gandire creativa la nivel mondial.

Ordinul a fost inaugurat pentru a onora acele persoane si companii care au sustinut in ultima decada in mod programat, consistent si neconditionat The Alternative School for Creative Thinking si, prin aceasta, promovarea talentelor romanesti in competitiile globale de Design, Print, Cyber, PR si Roger Hatchuel.

cannes 5

cannes 1

Prin programul The Alternative School for Creative Thinking s-au specializat in tara, si mai apoi la Lions Festivals peste 300 de tineri in ultimii zece ani.Traducerea acestui demers in termeni financiari se ridica la peste jumatate de milion de Euro.

M-am tot intrebat care ar putea fi varful de lance pentru celebrarea primilor zece ani de Cannes Lions in Romania: o petrecere (dar petreceri au loc tot timpul), o revista (poate), o reuniune de zece ani (cu certitudine, la un moment dat), o serie de seminarii de elita (dar asta se intampla deja). Presiunea celor cateva saptamini de dinaintea festivalului au generat insa idea: atunci cand lucrurile sunt dificile merita sa-ti amintesti de oamenii care le-au facut sa fie simple, care au inteles din start rostul educatiei de elita pentru tinerii industriei si care au sustinut financiar, fara conditii de backstage, prezenta lor la specializarile si competitiile internationale de unde s-au intors in cele din urma cu aur. Cu gandul la o infinita gratitudine pentru cei care au injectat sansa si viata in The Alternative School s-a nascut The Order of Creative Angels ” a declarat Teodora Migdalovici, ambassador al Cannes Lions in Romania.

cannes 4

cannes 6

Valentina Baicuianu, Geo Baraian – CEO Impression, Dragos Grigoriu – CEO Tempo Advertising, Tino Furtuna – GM, Film Factor, Florentina Taudor – GM, Renania si Ana Maria Cristina – GM MiniPRIX sunt cei care primesc titlul de Cavaler al Artelor si Comunicarii.

Ceremonia de premiere pentru “The Order of Creative Angels” va avea loc dupa Cannes, in cadrul urmatoarei Creative Dinner semnata Love and Lobby, o platforma de networking contemporan unde creativi premiati sunt chefs, iar cina, desi relaxata, are de fiecare data o miza valoroasa si o tematica precisa – promovarea creativitatii romanesti in formele ei cele mai diverse, pe toate scenele lumii.

cannes 3

Primii zece ani de reprezentanta Cannes Lions in Romania pastreaza intre accolade mobilizarea intregii industrii creative pentru un obiectiv asumat: performanta in competitii globale, promovarea creativitatii romanesti drept un discriminator pentru identitatea nationala si formarea unei noi generatii de comunicatori educati in cele mai relevante contexte globale. Rezultatele acestei strategii nu au intarziat sa apara: industria romaneasca a avut pentru prima data in 54 de ani reprezentanti in juriile Leilor, au fost castigate primele premii sonore din istorie si in fiecare an studentii de la The Alternative School s-au intors in tara cu distinctii meritorii, cele mai valoroase dintre ele fiind medaliile de aur castigate la Cannes Lions in 2013 (Design) si 2014 (Cyber).

Pentru ultimele noutati de la festival, urmariti paginile de facebook ale CannesLions Romania si The Alternative School.

VA URMA