Tara, tara, vrem ostasi! – Pe cine? Pe You!

Daca faci o plimbare prin centrul Bucurestiului zilele astea, n-ai cum sa ratezi un outdoor ceva mai altfel. Te ataca din toate partile, peste Dambovita, la Unirii, in fata Cercului Militar, devenit si el hot spot publicitar, pe un bloc langa hotelul Intercontinental si cine stie mai pe unde.

Butaforia gigant creata de Metro si formata din 8 oameni care se tin de mana ca in jocul copilariei, Tara, tara, vrem ostasi, vine sa ne anunte 50 de zile de oferte la juma’ de pret sub egida “You & Metro – Impreuna 2015”

Traim in epoca “You” si asta chiar ne ocupa tot timpul, dar si spatiul, mai nou. Dar asa e cand esti un super retailer, reclama trebuie sa fie si ea la fel de mare, altfel n-o vede lumea. Chiar, mai stiti cutiile gigant Metro care veneau si ele la vale pe Dambovita anul trecut fix pe vremea asta?

IMG_20150905_164801

Revenind la constructiile cu cei 8 omuleti colorati, lucrurile stau asa: sunt intr-adevar rupte din context, lumea le remarca si probabil face asocierea. 50 % pret, 4 oameni intr-o parte, 4 intr-alta, hmm, deci totul la juma’, merge. Dar stai, ce reprezinta oamenii aia care se tin de mana? Vad un bucatar, pare-mi-se, vad o tipa coborata dintr-un vechi James Bond, un tip cu cravata, unul cu papion, de diferite culori. O fi o schema la mijloc dar imi scapa in momentul asta.

IMG_20150906_173743

IMG_20150905_164529

Primul instinct, atunci cand am vazut campania, a fost sa ma gandesc la un ONG, ceva legat de solidaritate / ajutor. Asta imi inspira niste oameni tinandu-se de mana si nu neaparat o hora a shoppingului romanesc.

Copy-ul are si el o mica necunoscuta, e scris asa: “50 ZILE 50% OFERTE X 2″. Daca nu intri imediat pe site-ul lor, trebuie sa calculezi un pic ca sa-ti dai seama ca o “bara” de salam Aldis Sinaia costa azi 11,94 RON in loc de 23,88. Hai ca noi ne-am prins in hora, dar ne-am permis sa si comentam in timp ce dansam. C-asa-i jocul pe la noi.