Arena Fanilor, premiera de la meciul Romania – Grecia

Si-a fost Romania – Grecia si-a mai fost si 0 – 0. Cumva, trist, dar…

Luni seara n-au fost insa numai tristeti. Am dat cu nasu’ pe la Stadionul National pentru ca s-a intamplat pentru prima oara Arena Fanilor. Un concept original izvorat din dorinta FRF de-a se apropia de fani si de-a creste cumva calitatea spectatorilor de pe stadioane si de-a aduce printre suporterii Nationalei oameni noi, familisti, care pana acum nu prea veneau la meciuri.

_MG_3751_resize

Pentru ca, dintre organizotorii prezenti, l-am recunoscut pe Daniel Timofte BTL Director la GMP, l-am rugat sa ma puna in tema despre desfasurarea de forte de-acolo. De la el am aflat ca Arena Fanilor a fost astfel gandita ca sa dea cei mai buni spectatori din tribune. Ca acesta este locul in care-ti cumperi echipament, te vopsesti pe fata, iti iei recuzita, repeti scandari pentru mai tarziu in tribune si intri gata incins in arena, pregatit pentru meci.

La un proiect atat de interesant, cum era si normal, am vazut ca s-au implicat parte din sponsorii Nationalei – Bergenbier, Telekom si Joma – pe langa care s-a alaturat si Coca-Cola. De departe prezenta Bergenbier a fost cea mai vizibila, desi nici ceilalti sponsori n-au stat mai prejos.

_BC30096_resize _MG_1922_resize

N-au lipsit suprafetele gonflabile de joc, pe care participantii puteau sa-si execute calitatile de marcatori, cabinele foto, atelierele de face painting, cutout-urile cu jucatorii nationalei etc. Printre toate punctele de activare misunau promoteri care-ti ofereau recuzita pentru meci, vouchere la telefoane, creta de vopsit pe fata si astea toate in ritm de tobe din partea tobosarilor din echipa Bergenbier.

_MG_3888_resize

Una din atractiile evenimentului a constituit-o zona de scena de pe care Smiley si Pavel Bartos s-au adresat publicului. Am vazut ca acolo s-a-ncercat lansarea unei scandari hit “Romania sare, vrem calificare!” Probabil c-o vom mai auzi si-n meciurile urmatoare ale nationalei. Chiar ma-ntreb daca scandarea asta cu miza, s-a propagat si pana la jucatori.

_MG_3786_resize _BC39854_resize

Smiley a avut un concert cu multa rezonanta la public, iar la capitolul de lucruri interesante, sa zicem chiar exotice, l-am vazut pe Stefan Florescu despre care Daniel mi-a spus ca este cel mai talentat freestyler cu mingea de la noi. Sincer n-aveam habar.

Stim cu totii gustul usor amar de dupa meci dar experimentand in mod direct atmosfera din interiorul Arenei Fanilor, eu unul mi-as dori ca FRF sa repete acest gen de eveniment si asa ceva sa intre in uzanta curenta a meciurilor Nationalei de fotbal.

_MG_2367_resize _BC39761_resize

Interesandu-ma despre echipa implicata in Arena Fanilor, am aflat ca GMP a condus lucrurile, coordonand activitatea pentru clientul FRF cat si pentru sponsorii echipei Romaniei.

Legat de unspele nostru, sa speram in niste scoruri mai bune!