MasterCard a inceput lupta anti telefon. Pe jumatate.

 

In lupta pentru supravietuire in comunicare suntem dispusi sa trecem peste orice. Important e sa ne pastram telefonul mobil in mana. Poate intra un mesaj, poate o notificare fara de care nu putem merge mai departe.

Exista insa si comunitati de oameni pentru care linistea e mai importanta decat orice. Doar ca si pentru iubitorii de downshifting s-a gasit cineva care vrea sa le cumpere minutele de tacere. Silence is golden. Gandurile lor sunt acum zgandarite cu marginea cardului. Cand MasterCard ofera unor clienti de restaurant gratuit produse din meniu daca acestia renunta la telefon pe durata mesei, realizezi ca asta e un trend care ar putea fi preluat mai in toate tarile dezvoltate tehnologic. Din meniu fac parte pastele, pizza, deserturi si limonada. S-a intamplat recent in cateva restaurante din Polonia, dar simt cum se apropie si de noi.

mastercard-capsule-hed-2016

Asa arata capsula MasterCard cu telefoanele puse la somn pe durata mesei

Cu totii am vrea sa fim mai putin addicted, dar uitam pe traseu. Bine ca vine un brand financiar sa ne regleze conversatiile banale de la masa: “Ce zici, castraveciorii astia sunt gold sau platinum?” sau “Da-mi si mie pinul si maioneza, te rog, iubitule”. Cert e ca la final totusi ai nevoie de telefon. Ca sa achiti ce ai comandat oricum. 

Povestea cutiei minune a fost vazuta si in State. Acolo, un lant de restaurante a introdus o cutie in care delasatorii de smartphone-uri primeau o inghetata la cornet la final drept recompensa. Patronul spune ca i-a venit ideea dupa ce a vazut o mama care si-a abandonat conversatia cu odraslele in favoarea telefonului. Pana una alta, asteptam capsula MC cu telefoanele la gura si cu gandul la restaurantele care ar fi dispuse sa reduca tehnologia in favoarea cuvantului satul.