Ciorditorii de lapte

articol de Marian Costache

In tumultul zilnic si-n alergatura fara sfarsit dupa … nimic pana la urma, ati apucat vreodata sa va puneti problema ca noi, oamenii, suntem singura specie care bem pe scara larga laptele unui alt mamifer?!

Daca nu, ei bine PETA are toate motivele sa loveaca din nou, abrupt, in stilul caracteristic. Aparent, ambaland totul intr-o farsa. Cumva au dreptate sa spuna oamenilor invitati la o sesiune de tasting si mai apoi la un fake focus group, ca pana la urma daca nu bei laptele speciei tale, poti sa bei laptele oricarei specii. Deci poti sa bei si lapte de caine. Cam atat de dur au mers cei de la PETA de data asta.

Miza pentru care au declinat atat de dur mesajul asta a fost pentru ca fermele din industria laptelui expun animalele unor suferinte fara margini, luand puii abia nascuti de langa mamele lor. Toate acestea pentru ca noi sa ne putem bucura de laptele vacilor, pe scara industriala.

Recunosc, m-a atins mesajul, care apropo a fost pus in pagina pentru PETA de agentia Don’t Panic din Londra, dar sincer nu stiu cum sa procedez in continuare, ca nu-s pregatit sa devin vegan. Ca-ntotdeauna, sper sa se gasesca si o cale de mijloc, care sa nu genereze atata suferinta. Probabil viitorul ne va duce intr-acolo, pentru ca mi-e clar ca boii si vacile trebuie sa aiba drepturile lor, tot mai multe. Si nu, nu ma refer la cei de la guvernare ci chiar pe bune, asa … in general, la cei care pasc linistiti pe islaz!

maxresdefault