Kissenger: Kiss me Stranger!

articol de Marian Costache

V-am spus sau nu ca lumea noastra a luat-o in directia gresita?! Ei bine, chiar daca nu v-am spus, va repet! Da. Asta ca sa citez haios unul din fostii comandanti de companie din armata, febletea lui Naumovici.

Siliconul ne ia pe sus si mai face in vietile noastre inca un pas. Cand ati sarutat ultima oara un tampon de silicon? Daca nu va mai amintiti, inchipuiti-va ca de-acum incolo veti avea motive s-o faceti cu si mai mare pasiune, pentru ca s-a inventat Kissenger! Responsabili de nazbatia asta sunt cercetatorii de la Imagineering Lab @ London City University.

Kissenger nu e, asa cum poate ati fi tentati sa credeti, un acronim de la “Kiss Me Stranger” ci de la “Kiss Messenger”. E vorba de o aplicatie care pretinde ca-ti poate trimite sarutul la distanta, cu ajutorul unor senzori de presiune montati in spatele tamponului de silicon, despre care va spuneam mai sus. Piesa de silicon, cu senzori cu tot, e fixata intr-un doc in care intra binenteles si telefonul. Prin urmare, intr-un video call cu iubitul/iubita se poate si un pupic … de plastic, de la distanta.

Bine, toata instalatia e inca in faza de prototip si nu merge inca decat in IoS asa ca nu va lansati in comentarii rautacioase, ca sarutul nu-i cald, ca n-ai “de ce sa te tii”, ca nu e suficient de pasional, ca s-ar putea ca optional, la o adica, sa fie facut electrizant pe bune!

maxresdefault.jpg

In fine, daca gadgetul asta prinde, din punct de vedere al aplicatiilor mi se pare loc imens de manevra pentru brandurile care ataca zona asta de emotional, senzorial, senzual, etc.. Plus de asta, cine te poate acuza daca te pupi cu vreun brand ambassador sau cu vreun endorser?! Pana la urma ma-ntorc la vorba aia: “Life in plastic is fantastic!”