Cand neconventionalul te ajunge din urma

Am inceput blogul weinvent.ro in urma cu 9 ani, dintr-o dorinta nebuna de a arata pietei in care jucam idei ce fac cinste breslei, prin originalitatea si inventivitatea lor, indiferent ca a fost vorba de campanii locale sau din lumea larga. Am incercat sa aratam si sa comentam inca de la primele semne ale nasterii gadgeturile si trendurile care ni se pareau noua “wow”, care aduceau ceva in plus retetelor deja consacrate, pentru a ne inspira pe noi si pe voi, publicul, in egala masura.

Vom ramane in continuare fideli acestei idei, insa o precizare, marturisire, spuneti-i cum vreti, ar trebui facuta, mai ales acum la ceas aniversar. Si anume: Neconventionalul nu mai e ce era odata. Exact!

10440889_820946441250109_4465721446759633584_n

Ceea ce ni se parea atat de nisat si avangardist in ultimii ani a devenit intre timp reteta, vedem deja campanii in serie. Panourile vorbitoare sunt in felul lor o noutate, dar se fac deja in multe locuri de pe glob. Stunturile, flashmoburile, care tineau prima pagina a viralelor s-au demodat si ele.

Asa ca se cuvine sa ne intrebam pe buna dreptate ce e si ce nu mai e neconventional in publicitatea de azi. O reclama cu aer nouazecist din cartoane si PPT, difuzata pe TV in prime time e neconventional sau e ceva banal? O gorila care bate la tobe intr-o reclama la ciocolata timp de 1 minut ni s-ar mai parea interesanta sau plictisitoare azi? Jocul se inteteste, lucrurile se amesteca din ce in ce mai mult, granitele simturilor se intrepatrund din ce in ce mai mult, iar campaniile cu adevarat unice vor si mai greu de identificat, intr-o mare de lucuri HD si bine facute, dar peste care trebuie sa te uiti de zece ori mai atent pentru a cerne fake-ul de lucrul pe bune.

Asa stand lucrurile, ce ne facem? Avem o misiune grea, dar va promitem ca vom fi si mai vigilenti in selectarea campaniilor, in depistarea noului termen care ar putea inlocui neconventionalul ultimilor ani.

Si vrem s-o facem impreuna, in continuare asteptam sugestiile voastre pe adresa blogului, daca vedeti campanii misto prin tara sau aiurea.

Uite, pentru Noul Neconventional merita sa strigam de 9 ori La multi ani!

Cu suflu in piept si lumanari,

echipa WeInvent.ro