Hristos a-nviat! Noi?!

Priveam trist, zilele trecute, filmarea aceasta gasita in newsfeed-ul de Facebook al unuia dintre prietenii mei. Mi-am spus din nou atunci ceva ce continui sa repet intre apropiati, de fiecare data cand am ocazia. Anume ca doar “Biologia mai salveaza Romania!” Simplu, pana cand sa ne fie bine ca tara/societate/neam trebuie sa se mai curete unii dintre noi. Cinic dar cred ca nimic nu-i mai adevarat.

Greu sa-ntelegi ce-i mana pe romani in lupta in halul asta. O fi foamea, o fi prostia, o fi doar nesiguranta daca vor mai avea si maine ce manca, oricum greu de spus. Intrebarea pe care mi-o pun este daca brandurile merita sa faca ceva pentru a aduce un pic de normalitate si a mai tempera putin din disperarea asta, aparent lipsita de sens. Pastele e un moment bun pentru un asemenea gand.

Oricum aiureala nu se opreste aici. In Romania, conform unei statistici de anul trecut, se arunca o cantitate imensa de mancare. Cam vreo 6000 de tone zilnic, tara noastra fiind pe locul 9 in topul celor mai risipitoare tari din UE. Va ia capul sau stiati deja asta? Nu vreau sa ma gandesc cata se-arunca exact dupa ce trece sarbatoarea de-acum. Si-atunci sunteti tentati sa spuneti ca numitorul comun e prostia? Nu stiu, sincer nu stiu…

Intr-o tara precum Romania, in care peste 86% dintre locuitori se declara ortodocsi ar trebui sa prevaleze valori care sa ne tina departe de asemenea disperare si totusi “mai e mult pana departe.” Pana atunci insa continuam sa radem de noi insine inclusiv in reclame, pretinzand absurd in sinea noastra ca sunt mai multe Romanii iar noi facem mereu parte din aia care-i … mai ok.

Categorii:Opinii, Uncategorized

Etichetat ca: