Ok Google, umple-mi frigiderul!

Pentru aceia dintre voi care resimt din cand in cand un soi de nostalgie pentru magazinele mici de cartier, in care vanzatorul era un povestitor si jumatate si depanati impreuna amintiri, Google si Walmart au o veste buna. Ei bine nu, chiar reteta asta de shopping nu va fi reinviata dar cumpararea va fi mult mai intima, facuta din linistea caminului si mai mult decat atat, va putea fi asistata. Adica veti avea un personaj virtual, de aceasta data, cu care va puteti da si la barfa. S-ar putea ca acest personaj virtual sa va stie de cand erati voi mici, dar asta e deja alta poveste si nu intram pe bucata asta … scary.

1

Companiile de mai sus au anuntat zilele trecute un parteneriat, care devine functional spre sfarsitul lui Septembrie 2017, prin care sute de mii de produse Walmart sunt disponibile spre achizitie, utilizand doar comanda vocala, prin intermediul gadgetului Google Home sau al Google Assistant-ului de pe smartphone. Sigur ca o sa spuneti ca asta e “la ei” si ca e departe s-o vedem prin Romanika, insa noi credem ca viitorul e colea!

Cum spuneam, achizitia se poate face utilizand vocea, putandu-se comanda un produs pe loc sau adaugand mai multe in lista de cumparaturi, pentru a fi cumparate mai tarziu. Walmart a integrat de asemenea optiunea sa de Easy Reorder in Google Express, pentru achizitiile simple si repetate. Noi credem ca asta e chiar o optiune de intrat “sub piele”.

2

Pentru ca “Big Brotheru’” functioneaza si e cu geana pe consumatori, Google intentioneaza sa integreze datele de pe urma cumparaturilor offline si online (via Google Express) din Walmart. Prin urmare, va fi usor ca in timp Google Express sa vina cu tot felul de recomandari customizate si misto. Exista desigur posibilitatea, ca de prea mult confort consumatorii sa ajunga sa cam “doarma in ghete”, dar vedem…

Pana una alta, Google e tot mai prezent in vietile noastre, accesand zone parca tot mai personale.

Din punct de vedere strategic, miscarea s-a dorit una de reactie la ceea ce Amazon a facut cu Prime-Echo-Alexa. Apropo, aveti mai jos o comparatie intre Amazon Echo si Google Home, sa vedeti la ce scoreaza mai bine unul si la ce anume celalalt.