Comitetul Etic “Votat Produsul Anului®” a validat finaliştii ediţiei 2019

comunicat

Specialişti din marketing, media şi comunicare s-au întâlnit vineri, 22 martie, în cadrul Comitetului Etic al competiţiei “Votat Produsul Anului®”, pentru validarea categoriilor şi produselor înscrise în editia 2019.

În cadrul întâlnirii, membrii Comitetului Etic au validat un număr de 28 categorii din ariile de FMCG, suplimente alimentare şi banking.

#profesionistii

Din Comitetul Etic au facut parte: Ana Păun – Director Programe InfoCons Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, Cezar Baciu – News Curator rappel des titres, Alexandru Alexe – Marketing Manager Naţional FM, Bogdana Gheorghe – Managing Director Retail Zoom România, Claudiu Ciobanu – founder & chief editor Retail FMCG Media, Loredana Săndulescu – Editor BIZ, Teodora Migdalovici – Ambasador Cannes Lions România, Marian Costache – Managing Partner Motion Vision Communication/ Fondator WeInvent, Cristina Dragna Turnagiu – TV producer Canal 33.

Produsele înscrise şi validate în cadrul întâlnirii Comitetului Etic, au fost declarate finaliste şi vor intra în studiul de piaţă realizat de compania de cercetare Exact Business Solutions. Cercetarea va fi realizată pe un eşantion de minim 4,000 de consumatori români şi va avea loc în perioada  27 Martie – 23 Aprilie 2019.

În cadrul studiului realizat de Exact Business Solutions, consumatorii vor evalua produsele din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare. Produsele desemnate câstigătoare de către consumatori primesc titlul “Votat Produsul Anului® 2019” şi dreptul de a-l folosi în toate materialele de comunicare şi pe ambalaj, pe perioada următoarelor 12 luni din momentul anunţării lor oficiale.

Bogdana Gheorghe, Managing Director Retail Zoom Romania:

 “Mă bucur să fiu împreună cu echipa RetailZoom parte din Comitetul ce asigură rigurozitate şi obiectivitate metodologiei „Votat Produsul Anului®” – proiect ce constat că a devenit instrument de marketing “clasic” în portofoliul de acţiuni al marilor branduri şi nu numai! Am participat cu interes şi cu simt critic ascuţit în validarea produselor propuse pentru anul 2019, sunt încântată de varietatea acestora, de mărcile noi ce intră în cursa pentru voturi.

Este de remarcat faptul că producătorii, brandurile mizează din ce în ce mai mult pe contribuţia consumatorilor în validarea inovatiei, a noutăţilor relevante pentru aceştia, chiar dacă succesul nu este asigurat urmare intervievării consumatorilor. Propunerile înscrise anul acesta sunt cu adevărat speciale, semn că nevoile consumatorilor continuă să inspire brandurile în mod eficient şi efervescent.”

Claudiu Ciobanu, founder & chief editor Retail FMCG Media:

“Trecând în revistă produsele sau gamele de produse pe care am avut misiunea să le validăm, înainte de etapa studiului, am avut multe surprize plăcute să văd branduri autohtone ale căror construcție, iar apoi evoluție le-am urmărit cu mare interes, dar imparțial, prin ochii unui om de industrie și fără să știu că iau parte la competiția „Votat Produsul Anului®”. Mă bucur, astfel, că în marea de branduri puternice din industria FMCG, susţinute de un marketing foarte puternic, își fac loc și branduri românești, care au în spate multă muncă, seriozitate și multă ambiție. Succes tuturor în competiție!”

“Votat Produsul Anului®” este un concept internațional care premiază produsele inovative, activând în prezent în peste 44 de țări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008 și este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect in România si Republica Moldova.

“Votat Produsul Anului® – Consumatorii premiază inovația” este un timbru roșu, extrem de vizibil printre produsele și serviciile din retail și nu numai. Este un timbru pe care îl pot purta doar produsele noi, ce au fost votate de către consumatori si care au adus în viața acestora o inovație recentă.