14 idei pentru a crea o cultură de Learning în echipa ta

Extrase din primul eveniment al seriei Learning Bites lansată de Qriser în parteneriat cu Mindspace

de Maria Predoiu

Într-o lume în schimbare accelerată, învățarea continuă este esențială pentru ca orice om, business sau comunitate să se adapteze și să prospere. Din păcate, România este pe ultimul loc în Europa și la acest capitol, cu doar 7% dintre adulți implicați anual în învățare continuă – mult sub media europeană de 45% (Sursa: Eurostat). De ce? Pentru că nu avem ecosistemul care să încurajeze învățarea continuă, pentru că cei mai mulți simt învățarea ca pe un efort și nu ca pe o bucurie, pentru că nu avem o cultură a învățării continue ca mod de viață, așa cum au alții…

În acest context,  Qriser în parteneriat cu Mindspace au lansat seria de evenimente Learning Bites – evenimente de crowd-learning care susțin dezvoltarea oamenilor și a business-urilor prin învățare continua și care reunesc manageri de HR, manageri de organizații, formatori (traineri, coachi, consultanți) din comunitatea Qriser și alți profesioniști doritori să susțină dezvoltarea oamenilor.

Primul eveniment cu tema How to Create a Learning Culture a avut loc pe 5 decembrie și a reunit peste 70 de profesioniști în domeniu care, prin talk-uri, networking, și sesiuni de workshop speed net-learning au împărtășit bune practici din experiențele lor, s-au bucurat de cadouri surpriză și s-au cunoscut cu alți profesioniști.

pic press release

Iată 14 idei discutate în eveniment și pe care le poți prelua în echipa ta pentru a crea o cultură de learning:

  1. Recompensează în organizația ta oamenii care învață. Ajută-i să fie vizibili și astfel tot mai mulți oameni își vor dori să fie apreciați pentru că învață (Alexandru Molea – Bemore)
  2. Fă ca accesul la învățare să fie de tip Pull în loc de Push. În loc de a le spune oamenilor că trebuie să participe la un training, invită-i să se înscrie, să propună teme pe care le doresc pentru a se dezvolta. Astfel, vor privi învățarea ca pe un beneficiu și nu ca muncă extra. (Alexandru Molea – Bemore)
  3. Încurajează coaching-ul. Fie prin coachi externi, fie pregătind managerii să fie buni coachi, oferă-le angajaților mediul ghidat în care să își poată exprima temerile sau dorințele pentru ca acestea să se transforme în acțiuni constructive. (Alexandru Molea – Bemore)
  4. Atenție la sabotorii subtili ai învățarii! Frica oamenilor de a fi văzuți vulnerabili, de exemplu, este unul dintre cei mai importanți sabotori ai deschiderii pentru învățare: “Decât să vadă șeful că nu știu/ nu sunt bun, mai bine mă feresc de acest training/ această expunere”. (Mircea Stanciu – VisionPower).
  5. Learn = Succes la fel cum și Win= Succes. Fără să ne dăm seama, You win or you lose a devenit You win or you learn. Un fel de You lose = You learn. De fapt, benefic este You Learn & You Win, caci nu poți fi învingător pe termen lung decat dacă înveți. (Mircea Stanciu – VisionPower)
  6. Învățarea este o misiune comună a întregii echipe, nu este doar un calendar de training coordonat de HR. Implicarea managerilor, a fiecărui angajat în parte cu facilitarea HR-ului, susținerea leader-ului și cu atragerea de parteneri externi potriviți sunt o rețetă care îi atrage pe oameni să fie proactivi în dezvoltarea lor. (Alina Butnaru – Deutche Bank Global Technology Center).
  7. Când oamenii simt plăcerea învățarii, nu doar că se implică în dezvoltarea lor, dar încep să ofere învățare și altora. (Alina Butnaru – Deutche Bank Global Technology Center).
  8. Un leader care învață continuu va inspira organizația să învețe continuu. Leader-ul trebuie să inspire, să aiba capacitatea de introspecție și să caute continuu autoperfecționarea. (Cristian Nicolae – Cristian Nicolae Inspiration)
  9. Un mediu în care încrederea este cultivată ajuta cultura de learning. Oamenii, inclusiv leader-ul, trebuie să se simtă ok să fie văzuți și cand știu/ pot, dar mai ales atunci cand nu știu ceva, dar caută să învețe. Într-un mediu bazat pe încredere, oamenii își vor oferi și vor primi bucuroși learning unii de la alții. (Cristian Nicolae – Cristian Nicolae Inspiration)
  10. Promovează responsabilitatea individuală pentru învățare continuă. Oamenii trebuie să știe că dezvoltarea este în primul rând responsabilitatea lor, iar compania îi poate ajuta cu acces la învățare și cu teren fertil pentru aplicarea celor învățate. (Cătălin Vasile – Trend Consult)
  11. Dacă parcursul professional este Kaikaku, pregătirea adecvată a fiecărui om este cu siguranță Cu alte cuvinte, trebuie să avem grijă de dezvoltarea noastră în mod continuu, nu doar cand preluam un job nou. Altfel, nu vom fi niciodată pregătiți pentru oportunitățile pe care ni le dorim. (Cătălin Vasile – Trend Consult)
  12. Fii mindful în legătură cu dezvoltarea. Ai curajul să oprești din cand în cand ritmul zilnic și oferă-ți răgaz ție și echipei tale pentru învățare conștientă și deliberată. Net, vei câștiga atat în performanță, cât și în mulțumire. (Andreea Teodorescu – Mindful Leadership Institute)
  13. Observă ce învață un om nou venit în organizația ta. Vei înțelege rapid ce fel de cultură ai în organizație, dar și dacă direcționarea învățarii este eficientă. (Simona Istrate – Business Through People)
  14. Niciun om nu este la fel de bun precum un grup de oameni cu facilitare potrivită. Când ai întrebări pentru care răspunsul nu este evident, fii confortabil să atragi oameni în explorarea soluției potrivite. (Luiza Ștefan – Up2U)

În cadrul evenimentului, participanții s-au bucurat și de cadouri surpriză oferite de Lotus Spa și de Mypal.Travel.

Următorul eveniment din seria Learning Bites va avea loc pe 30 ianuarie 2020 sub tema 2020 Trends in Learning & Development. Detaliile pentru înscriere vor fi anunțate în curând pe pagina de LinkedIn Qriser.

Learning Bites #1 Pic

Despre organizatori:

Qriser.com este un start-up Edtech care oferă soluții personalizate pentru orice nevoie de învățare. Pornind de la înțelegerea fiecărei nevoi, în parteneriat cu peste 70 de companii furnizoare de programe de training, coaching sau mentorat pe cele mai diverse tematici și folosind tehnologia ca suport, Qriser oferă soluții modulare pentru orice nevoie de învățare continuă. Caută programul care ți se potrivește aici.

Mindspace este un furnizor global de spații de birouri flexibile si all-inclusive de tip boutique care se concentrează pe membrii săi și pe experiența oferită acestora mai mult decât orice alt operator de acest tip din lume. Companiile care fac parte din comunitatea Mindspace se bucură de un nivel ridicat de satisfacție, productivitate și inovare a angajaților, reușind astfel să atragă și să păstreze alături cele mai bune talente pentru a se concentra pe obiectivele lor de business.

1 răspuns »