Dr. Dragos Cirneci (psiholog specialist in Neurostiinte) este invitatul special al primei editii WeInvent Community Meetings

articol de Marian Costache

In prima parte din Decembrie trecut, l-am invitat pe Dr. Dragos Cirneci (psiholog specialist in Neurostiinte) la o discutie despre modul in care functioneaza atentia noastra. Interviul a fost atat de interesant, incat ne-am promis sa-l invitam pe Dr. Cirneci intr-un webinar, Joi 28.01.2021, orele 18:30 – 20:00. Pe parcursul acestuia ne va putea raspunde la intrebari despre cum se scriu amintirile, cum de retinem unele lucruri, in detrimentul altora, la ce tip de stimuli raspunde creierul nostru, inclusiv pe strada, si nu in ultimul rand ce este acel “prediction error”.

#rezervari

Evenimentul este recomandat tuturor celor care lucreaza in Marketing, Media si Publicitate, continutul urmand sa le amorseze un filtru suplimentar, atunci cand gandesc sau aleg o campanie si/sau decid asupra unui mix canale de media. Valoarea unui bilet este de 60EUR (plus TVA), rezervari pe adresa contact@mvcom.ro .

Aceasta prima intalnire cu Dr. Dragos Cirneci este totodata evenimentul de deschidere din seria WeInvent Community Meetings, organizata de publicatia noastra. Facem asta din dorinta de a ajuta comunitatea de Marcomm si de a atrage atentia asupra unor perspective inovatoare. Asa sunt si cele de la prima editie de-acum, de Joi 28.01.2021, despre notiuni din Neurostiinte, ce pot fi de un imens ajutor pentru oamenii din Marketing, Media si nu numai.

In cadrul Laboratorului de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata prin Experiente Imersive, al Centrului de Cercetari CINETic, Dr. Cirneci lucreaza la dezvoltarea de noi tehnici de control a stresului, cu impact asupra imunitatii, de optimizare a memoriei si de stimulare a comportamentelor pro-sociale. In aceste programe se folosesc tehnologii inovatoare, precum VR, RMn functional, EEG de scalp si intracranian, GSR/PPG, analize hormonale si imunitare, precum si exercitii teatrale si diverse scale psihologice. Activitatea se desfasoara in echipe multidisciplinare, formate din psihologi, specialisti in neurostiinte, actori, regizori, medici, fizicieni, specialisti IT si biochimisti.

#omasinariecomplexa

“Cercetarile din ultimii 30 de ani din neurostiinte ne arata ca nu stiam aproape nimic despre creierul nostru. Facultatile mentale pe care le folosim cu totii atunci cand vorbim despre minte s-a dovedit ca reprezinta doar modul in care filosofii antichitatii isi imaginau sufletul dar ele nu reflecta organizarea reala a creierului.

Creierul este o masinarie complexa cu rolul de a ne adapta la o lume mereu in schimbare, iar una dintre functiile sale de baza este de a ghici in fiecare secunda viitorul. Cunoscandu-l mai bine putem sa intelegem cum oamenii ajung sa isi doreasca unele lucruri, sa aibe emotii, sa ia decizii si sa simta diferit etapele distincte ale vietii.” – Dr. Dragos Cirneci (psiholog specialist in Neurostiinte)

Pentru cei care nu au vazut interviul din Decembrie cu Dr. Cirneci, il redam mai jos.

Locurile la webinar sunt limitate, pentru a putea garanta un nivel ridicat de interactiune. Pe cei interesati ii asteptam pentru rezervare, cum spuneam, cu un mail pe adresa contact@mvcom.ro , iar cu aceasta ocazie putem prelua in avans intrebari, mai ales de la cei care au reusit sa parcurga interviul si sa intre putin in tematica.

Parteneri: The Alternative School for Creative Thinking, Phoenix Media, rappel des titres si Universal Solution.

2 răspunsuri »