Câte cărți încap în 15 minute

articol de Marian Costache

De ceva vreme a apărut aplicația care te face neprost în 15 minute. Sau cel puțin aflător în seamă pentru 15 minute. Sau măcar ceva legat de citatul lui Warhol, ăla care zicea că în viitor toată lumea va fi celebră pentru 15 minute. Blinkist e un app care-ți rezumă ideile importante ale unei cărți în doar 15 minute, ca tu să ai timp să-ți vezi de ale tale.

Frații Karamazov, James Joyce, Jung, Neamul Șoimăreștilor? Glumesc. Blinkist este doar pentru categoria „nonfictional” .

Dar totuși, 15 minute, frate, nu fi neboon să stai două săptămâni să-ți rupi spatele si sa bagi la o carte de psihologie, marketing sau mai știu eu ce dezvoltare personală, când în timpul ăsta ai putea să bagi un aerobic sau chiar să discuți cărțile respective cu tovarășii, pe baza celor aflate de la Blinkist.

App-ul e based în Berlin, aproape că nu te-ai fi așteptat de la nemți să ridice superficialitatea la rang de hip, cool, trend, dar uite că se poate. Sau poate ăsta e de fapt viitorul și nu ne-am prins noi?

Hai să vedem și partea plină a paharului. Nu se mai taie copaci aiurea pentru făurirea tuturor pseudomanualelor de dezvoltare personală, lumea nu mai va mai da așa mulți bani pe ochelari de intelectual și în cele din urmă vor putea și scriitorii să-și găsească un job adevărat.

Categorii:News, Online, Opinii

Etichetat ca:, , ,