Hei, tramvai, cu primar si tras de noi…

articol de Marian Costache

Clujul e un oras care incepe sa devina din ce in ce mai capitala, zic unii, din ce in ce mai european zic altii. Cert e ca oamenii fac ce fac si reusesc sa se miste frumos, fie ca e vorba de festivaluri de muzica, evenimente culturale de tot felul, festuri de mancare sau de tech sau pur si simplu vibe-ul orasului, care pare ca se schimba de la un sezon la altul in bine.

#recidiva

O fi si datorita primarului, care face ce face si reuseste sa le castige increderea oamenilor sai, in loc sa se certe ca pe malurile Dambovitei, pe autobuzele bune sau nu proaspat achizitionate de un primar PSD-ist sau altul USR-ist.

Cea mai noua achizitie e o idee care a facut furori si anul trecut, iar anul asta a recidivat. Aparatul care te pune sa faci genoflexiuni, pentru a te lasa sa mergi la liber cu transportul in comun, in fata unui aparat care te scaneaza din cap pana in picioare.

Biletul de sanatate vine in urma celor 20 si ceva de genoflexiuni atent filmate de AI-ul din aparat, care ti le numara la sange. Pentru a pune oamenii sa-si miste oasele si muschii, promoter principal e chiar domn primar, deloc cret la par, poate doar la idei.

Din punctul asta de vedere, ar putea fi asemanat pana si cu designerul primar din Helsinki, daca e sa pastram proportiile. Unde mai pui ca in clipul de promovare Boc apare chiar supraveghiindu-i pe oameni atent cum isi executa dreptul de cetateni fara bilet. Alaturi de multi fani care stau la poza cu el, in semn de apreciere.

In toata povestea asta, politica pare ceva indepartat, pentru fraieri care se lupta sa stea sau nu la guvernare. Boc pare ca a facut parte la un moment dat dintr-un partid, dar interesul lui acum e spre alte lucruri. Spre incurajarea cetatenilor sa faca sport si sa polueze mai putin, in probabil viitoarea capitala a Romaniei.