Copacul cu smartoi

articol de Marian Costache, din seria #perspective

Ce fac astia, frate? Ne inlocuiesc si copacii cu din astia de plastic, gata cu copacii nostri autentici si verzi? Cumva, da, dar hai sa nu ne panicam foarte tare. Momentan e doar in faza de advertising, pana vom vedea paduri intregi inlocuite de “smart trees” probabil va mai dura un picut, aici e de intrebat la ai de sus, sefii la lume, cum ar veni.

Ce se intampla, fratilor...

Vtree Europe au implantat acest copac si la Bucuresti, dupa ce anul trecut l-am putut vedea cum a inflorit direct pe litoralul romanesc. Este powered by efortuna.ro, casa de pariuri online, asta ca sa nu te mai prinda meciul ala pe care voiai musai sa pariezi fara baterie. Unde mai pui ca daca vrei sa-ti faci si selfie-ul cu fata de castigator, ai loc sa te reincarci direct din copac.

Ca sa ne asiguram ca nu consumam prea mult gaz de la rusi, copacul asta galben e alimentat de panouri fotovoltaice, deci nu e mare bataie de cap. Cel mai nou puiet e amplasat la Lujerului, unde e trafic de numa numa, dar cu atat mai mult, era nevoie de o sursa de reincarcare si in zona aia. Parca ne si saturasem sa fie toate inovatiile in centrul Bucurestiului, ia mai mergeti, oameni buni, si prin alte cartiere.

Primul solar tree s-a intamplat in 2016 si de atunci proiectul a tot circulat prin orasele lumii. De mentionat ca pe timp de noapte se si aprinde, ca nu cumva sa intri cu masina in el. Altfel, nu ne dam seama cat e de riscant, daca pierde cineva la pariuri, sa nu care cumva sa scoata drujba si sa-l puna direct pe foc. Ramane de vazut daca am facut sau nu tranzitia de la vorba lui Brucan, cu stupid people, la standardele lui 2022, in care daca nu ai cuvantul smart in denumire, esti de-a dreptul inapoiat sau cel putin de moda veche.