O stație cat un cabinet medical                

articol de Marian Costache

Că Iașul stă senzațional la nivel de outdoor advertising nu mai e nicio noutate, iar asta se întâmplă deja de ani buni, o contribuție importantă având și WINK Public Multimedia, care a livrat de-a lungul anilor sute de campanii pe medii outdoor care de care mai revoluționare. Un aspect interesant e însă cel al stațiilor de autobuz și tramvaie.

Aici se întâmplă ceva, ce nu mai prea vedem prin țară, poate cu o singură excepție, în zona Sinaia – Predeal, unde au existat la un moment dat stații de autobuz ca niște mini căbănuțe din lemn, încât dacă te prindea frigul, puteai să te și muți în ele.

Revenind, ce se întâmplă în Iași la nivel de stații de mijloace de transport în comun, este la cu totul alt nivel. Dacă faci o plimbare prin centru, o să găsești puține stații care nu sunt complet luate, hai să zicem take over, de către branduri. Și nu vorbim doar de un banner lateral și o lumină mai mult sau mai puțin chioară cum sunt cele de prin capitală de exemplu, ci la așezăminte publicitare în toată regula, în care marketingul managerul pare că și-a făcut de cap, iar copywriterul și-a dus ideea până la capăt.

#cabinetmedical

Hai să ne uităm un pic la stația asta cu Centrul Medical Arcadia. Nici măcar nu este în buricul târgului, ci undeva spre periferie. Dar greu faci diferența dintre o cameră de spital și butaforia de aici. Are de toate, dar cel mai îndrăzneț și pe concept lucru e patul ăla moale. Pe care dacă te așezi să aștepți autobuzul nu știi dacă te iau durerile instant sau deja vine cineva cu stetoscopul la tine, să te dezbrace. Cum ar fi fost ca din autobuze să coboare și câte un medic, oare? Sau măcar niște asistente care să dea câte o mască și câteva indicații despre clinică…

Oamenii s-au ocupat și au livrat mesajul pe outdoor ca la carte, să știe potențialii clienți la ce să se aștepte. Stația de așteptare a devenit cabinet medical, cu vedere la bulevard, cu mențiunea că, dacă ai noroc, în câteva minute te-ai urcat în primul autobuz și ai scăpat fără să dai nicio șpagă.