Privind inapoi

Va place „LookBack” de la Facebook? Da. Si mie da’ poate din alte motive…

Dar spuneti-mi o chestie, va arata lucruri pe care nu le stiati despre voi? Vi se pare cumva ca v-arata ca ati plecat de departe si ca ati ajuns tooocmai in zare? Pe bune? Oare nu-i mai bine sa va filmati direct, cand simtiti ca va arde focu’ creatiei?

Ia hai, incercam? Acum, cu mine odata: „Camera On, Selectati Video si Rec!”

lookback1

Ia, povestiti acum, sa va vada toata reteaua, ce-ati mai facut de cand ati accesat aceasta stare de agregare, adica since you’ve joined this … life. Hai c-avem timp. Deeestul. Nu va ganditi ca tre’ sa va-ncadrati in 62 de secunde, desi asta s-ar putea sa insemne timp berechet, pentru unii. Nu. Luati-o usurel, incepeti cu gradinita. Cu cine erati in grupa mica, mare…

Ei, cum e? Mai bine, nu-i asa?! Mult mai bine…

Ah, era sa uit, la final imi trimiteti mie toata informatia si eu o sa fac un „medalion” frumos din tot ce-ati adunat, o pastila de 62 de secunde. Nu va faceti griji, e destul. Nu toti suntem chiar showmeni, cum se intampla in lookback-ul de aici, si daca am lasa mai mult, clipul ar fi pe alocuri redundant.

Nu vreti sa plictiseasca, nu-i asa? Ok, stiam eu…

Si-uite-asa momente din biografia noastra ajung sa fie grupate succint pe un server, pentru a fi trecute in revista cu si mai mare viteza. Sigur ca aceia care vor trebui studiati, vor fi luati la mana dar ce face aplicatia asta, LookBack, intr-o prima faza este sa adune informatia intr-o forma concentrata. Sunt accesate toate informatiile contului, dupa care in timpul clipului sunt subliniate doar cateva poze si /sau statusuri. Genial, zic! Mai cu seama ca totul e ambalat atat de tentant incat ajunge sa se propage absolut viral, pornirea asta de-ati face propriul … clip!

Facebook ne „face” zambind si daca nu ma credeti uitati un studiu despre un fenomen si mai misto, anume acela de-ati face poze singur – selfie. Acela, de-ati zambi singur…

Trist, insingurat de trist…