Cum sa vandalizezi outdoor-ul cu stil

Azi facem o pauza din plimbarea obisnuita printre campaniile neconventionale de prin lume si din Romania pentru a vorbi putin despre Brandalism. Pe scurt, proiectul Brandalism reprezinta o miscare vizuala de gherila ce a debutat in UK in 2012 care vrea sa recucereasca peisajul urban din outdoorul public.

brandalism 3

Totul a inceput in 2012, iar anul acesta miscarea a insemnat “cucerirea” a 360 de spatii publicitare, cu ajutorul lucrarilor a 40 de artisti internationali. Pentru a afla mai multe am intrat pe site-ul lor oficial http://www.brandalism.org.uk.

brandalism

brandalism 2

Luna aceasta, Brandalism a actionat in mai multe orase din Marea Britanie cu 16 echipe, formate din oameni ce au fost antrenati cu privire la tacticile de “subvertising”, metoda prin care se acopera ilegal posterele de pe strazi cu cele ale artistilor vizuali. Posterele au fost printate de ei, iar “operatorii” s-au deghizat in instalatori profesionisti de panouri outdoor.

brandalism 4

Teoria din spatele Brandalism spune ca strada este un loc al comunicarii, care apartine cetatenilor si comunitatilor care traiesc acolo. “Este si un act de rebeliune impotriva mogulilor din advertising care ne servesc zi de zi mesajele lor care ne fac nesiguri, nefericiti, dar mereu in stare de shopping”.

brandalism 5

Toate lucrarile din proiectul Brandalism sunt nesemnate, pentru a nu promova pe nimeni. In Bucuresti, recunosc, nu am vazut nici urma de asa ceva, singurele semne de “brandalism” mai coerente fiind indemnul graffiti “priveste cerul” sau eternele postere de concerte care acopera orice, oriunde. 

priveste cerul

 

Pana una alta, ar fi bine sa ne tinem de treaba si sa scoatem pe outdoor executii care sa nu aiba nevoie sa fie inlocuite. Simplu, nu?