Big Like pentru Big Mac sau cum am reusit sa batem recordul romanesc de like-uri pe Facebook

Guest post by Paul Cioc, Head of Copywriting, Tribal Worldwide Romania, part of The Group

Cand am primit brief-ul pentru Big Mac, brief in care trebuia sa facem un statement in ceea ce priveste locul de vedeta pe care acesta-l are printre preferintele consumatorilor McDonald’s, a inceput lucrul cu creierul.

Punctul de plecare a fost unul cat se poate de firesc, asta pentru ca l-am gasit cam pe la toti oamenii cu care am vorbit: e imposibil sa nu-ti placa Big Mac.

Asa ca ne-am pus gandurile in ordine si am cautat un mod in care sa putem arata asta. E ca atunci cand toata lumea stie acelasi secret, dar nimeni nu il spune cu voce tare.

Cum mai tot timpul stam pe Facebook si ne dam like-uri ne-am gandit: cum ar fi sa strangem cele mai multe like-uri din Romania pentru Big Mac?!

post record FB Romania - McDonald's

Provocarea a fost sa gasim postarea cu cele mai multe like-uri din Romania, asa ca am dat niste telefoane, niste mail-uri, am cautat prin istoria Facebook-ului si am gasit.

Ce a urmat e simplu de previzionat: o campanie in jurul unei poze de pe Facebook: display, landing page dedicat si bineinteles promovare pe Facebook, toate impreuna cu colegii nostri de la OMD Romania.

Toate astea au facut ca in doar 20 de zile, postarea noastra a atins aproape 1.4 milioane de useri și 46.589 de interactiuni, dintre care 45.690 au fost like-uri care au adus fotografia pe locul 1 in topul postarilor din categoria Food&Drinks din Facebook-ul romanesc.

Astfel am dovedit ce ne propusesem, sa aratam ca Big Mac merita un Big Like.

7 răspunsuri »

    • Salut Anonimule,

      Chiar crezi asta? Si de ce, ma rog? Si apropo, aici pe blog oamenii se semneaza explicit, consideram asta un minim de politete. Tu de ce n-o faci?