Experiente in Negro

La noi in casa sotia mea este omu’ legii. Ea e genul ala de avocat care face pe procurorul cu mine, doar cu mine. M-asculta cu interes cand ii povesesc despre noile tendinte in marcomm, despre neuroscience care este “the new shit”, ca apoi sa ma ia de la radacina. Ca nu e corect sa induci oamenii in eroare si sa folosesti tehnici manipulative, ca ea simte intotdeauna falsitatea si ca pana la urma asa ceva nici nu poate fi legal. Oamenii aia ar trebui avertizati ca pot fi tinta unor … manevre.

IMAG0445

Ma gadesc ce-ar zice Christophe Morin sau Martin Lindstrom daca le-as scrie ca dintr-o anumita perspectiva sotia mea ii considera niste posibili infractori. Ei sunt cei mai mari cotzcari pe care i-am vazut recent de-aproape si mi-au placut. Mult!

Tot discutand despre perceptii apuc sa ma uit intr-o cutie de icre pe care tocmai o goleam. Ramane intre noi da’ sa stiti ca uneori mai gust si chestii nesanatoase. Cutia dupa cum vedeti are fundul abutisat mult mai adanc. Aparent inutil de adanc. In mod normal ambutisarea respectiva nu are rost pentru ca baza cutiei nu va fi niciodata supusa atat de puternic la flambaj incat ambalajului sa-i sara capacul si sa se desigileze la transport. Prin urmare, singurul motiv pentru care adancimea respectiva exista acolo, intoarsa catre interior este doar pentru a justifica un diametru atat de mare al cutiei.

De ce? Simplu. “Pai da, ca sa para mai multe icre” – s-a prins din prima Adriana.

Pai, zic: “Si de astia nu te mai iei? Da-i in judecata! Vrei sa-i sun?”

Cred ca prima oara cand am dat cu nasul peste o explicatie cat de cat stiintifica a modului in care oamenii fac alegerile, a fost in cartea “Predictably Irrational” a lui Dan Ariely . Mi-am dat seama cat de relative-s toate, prin urmare si cutia mea cu icre. Apropo de relativ, dupa ce-am fotografiat cutia am observat ca si textul e scris intr-o romana oarecum relativa: “Salata de acasa de icre cu crap si ceapa”.

Daca romana astora de la Negro nu e relativa ci incearca sa ma manevreze, adio placeri vinovate! Cand ‘oi mai avea chef de chestii nesanatoase tre’ sa m-apuc de altceva… Apropo, idei?