Mucuri de tigara si guma de mestecat, folosite intr-o campanie nECOnventionala

articol de Marian Costache

Va mai trebui sa intre mult fum de tigara in plamanii oamenilor pana cand acestia vor invata sa arunce mucurile de tigara la gunoi, unde le e locul. Momentan, la cat de mici sunt, “fundurile de tigari”, cum le zic englezii, ajung in cele mai multe cazuri pe trotuare, strazi si spatii verzi. Aceeasi situatie si cu gumele de mestecat.

Hubbub e o organizatie care a incercat sa rezolve problema in Londra prin campania #neatstreets. Cum asa? Te pun sa votezi pe anumite topicuri, fie fotbalistice sau nu, folosind mucul de tigara. Sau, folosindu-ti guma de mestecat din gura, poti conecta mai multe puncte pentru a dezvalui anumite desene.

Voi pentru ce-ati vota? Nu la Londra, ci in minunatul nostru Bucuresti?

cigarette-butt-voting-neat-streets-london-13 cigarette-butt-voting-neat-streets-london-16 cigarette-butt-voting-neat-streets-london-2

Cica, momentan, doar 15% din oameni ar fi in stare sa le zica celorlalti sa nu arunce pe jos. Deci ar trebui sa fie mai mult scandal in strada, acolo unde-l vezi pe ghiolban facand gestul. Dar poate asa s-ar ajunge la aceeasi situatie cu claxonul in trafic, care e tot un fel de atentionare, care si polueaza fonic.

Asa ca, lasati tigara din mana si ziceti: cine e cel mai bun jucator din lume, Messi sau Ronaldo?