Turist vs. Terorist la Bruxelles

Dupa atacurile teroriste de la Paris care au dus ulterior la arestari si razii si la Bruxelles, in districtul Molenbeek, turismul din capitala Belgiei a luat-o la vale, lumea fiind speriata sa mai viziteze o zona care e portretizata in media ca fiind periculoasa si intesata de teroristi.

Site-ul visit.brussels.be vrea sa schimbe perceptia asta, asa ca a apelat la cetateni din Bruxelles pentru a descrie cum stau de fapt lucrurile in oras. Totul s-a intamplat la telefon, 3 cabine fiind instalate in zone turistice importante: Mont des Arts, in piata Flagey si Place Communale.

Hashtag-ul #CallBrussels a fost folosit pentru oricine voia sa sune de oriunde din lume, intre 7 si 11 ianuarie. A fost vazut de peste 9 milioane de oameni, cu peste 12 mii de telefoane din 154 de tari. Impresionant, nu?

Cam asa si-au aparat oamenii orasul, raspunzand la intrebari precum, “Ati vazut oameni cu bombe prin oras?” sau “Am citit pe net ca zona e periculoasa in perioada asta, ma pot simti in siguranta pe strazi?”. Intr-unul din raspunsuri ni se sugereaza sa nu avem incredere in ce zic BBC si CNN, ci mai deragaba sa punem mana pe telefon si sa aflam cu mana si urechile noastre cum stau lucrurile.

Agentia responsabila de proiect vine chiar din Bruxelles si numeste Air.