De sarbatorile astea Huawei te roaga sa #bepresent

articol de Marian Costache

De sarbatorile astea fii mai prezent, cam asta ar fi recomandarea care vine de la Huawei, intr-o campanie care pe mine m-a atins. Este pe cat de delicata, pe-atat de curajoasa, pentru ca abordeaza frontal niste realitati.

Nu pot sa nu ma gandesc ca ar putea exista un al doilea mesaj si mai striking, folosind omonimul “present” in sens de cadou. In mintea mea #bepresent ar suna atunci ceva de genul “Craciunul asta lasa telefonul deoparte si fii tu cadoul in vietile celor pe care-i iubesti”. Poate o sa-mi spuneti ca-mi place prea mult Mariah Carey, cu al ei “All I want for Christmas…” si nu, nu vreau sa intru in asta. Am si eu fetisurile mele…

Ce e foarte tare e ca executia nu “miroase” deloc a chinezarie. Bine, si modelele promovate de Huawei in ultima vreme sunt foarte misto. Majoritatea componentelor sunt de pe la branduri renumite, asa cum e si camera de la modelul P9, despre care au tot comunicat.

De fapt in Romania s-au ridicat usor-usor in ultimii ani aceste doua companii Huawei si ZTE care pana nu demult lucrau numai pentru operatori, fie infrastructura de retea, fie telefoane care apareau in piata sub brandul Orange, Vodafone, etc.

huawei

Se observa ca de relativ putina vreme Huawei si ZTE au inceput sa lanseze telefoane cu un minunat raport calitate-pret, multe dintre modelele de varf avand subansamble de foarte buna calitate, care nu-s chinezesti. Tare, nu-i asa?!

Asa ca ce sa ne mai miram ca #bepresent are un super mesaj si o executie care nu aminteste de China pe nicaieri. Chiar nici n-am auzit de vreo agentie chinezeasca premiata pe undeva. De acest spot Huawei am aflat intre timp ca s-a ocupat LH/TBWA Israel.

Bine ideea asta curajoasa cu puneti telefoanele deoparte si traiti mai adevarat nu e chiar noua, a mai spus-o undeva, cumva si Pizza Hut in Scrollnita (https://weinvent.ro/2016/06/21/pizza-hut-a-pus-inovatia-pe-masa/). Dar in spoturile Huawei de Craciunul asta parca e pusa in pagina si mai misto.

Cu alte cuvinte razbate pana la mine faptul ca oamenii astia au ambitii mari si cu siguranta vom mai auzi de ei!