WeInvent – 10 ani

articol aniversar de Adrian Valentin Tenescu

Timpul pare ca trece altfel atunci cand ai acces la informatii si citesti despre lucruri si idei ce tin de viitor iar atunci cand te uiti in urma si vezi ca au trecut deja 10 ani  … ZECE ani, din acestia conventionali, calendaristici, abia atunci realizezi ca de fapt calatoria de-a lungul timpului are o nota relativista, „fugit irreparabile tempus”.

Dar perceptia se schimba si odata cu ea si timpul se contracta iar viitorul pare prezent.

VT-OK

De la o idee de blog personal care promova inventivitatea si noutatea, in domeniul atat de vast al comunicarii,  si pana la ce a devenit dupa 2012 si anume o platforma de comunicare unde mai multe minti vizionare s-au alaturat sa-si expuna ideile, WeInvent ne-a facut calatoria asta prin timp mult mai interesanta.

In acest ocean informational in care ne scaldam zilnic, bombardati cu informatie de tot felul, de la cea „non-valoare” pana la „fake-news”, ce din pacate inunda internetul,  Weinvent este pentru mine un model de profesionalism, cel putin asa il percep eu,  iar prin ideile promovate l-am putut lua ca reper in cautarile mele .

Atunci cand Marian mi-a acordat placerea de a putea scrie impreuna cu ceilalti autori si mi-a gazduit  cele cateva articole pe care le-am scris pentru Weinvent, a fost pentru mine o mare bucurie, prin faptul ca mi-a dat ocazia sa imi impartasesc ideile intr-un mediu  plin de neconventional, unde domenii adiacente ale cunoasterii se intalnesc, si intr-o granita imperceptibila se amesteca dand nastere unor noi idei. Locul acela unde inventivitatea da nastere la noi interpretari si noi forme de exprimare a imaginatiei .

Eu sunt pasionat de tot ceea ce reprezinta „idee de nou”  si mai departe de ceea ce ar putea insemna un posibil viitor al felului in care noi oamenii percepem si transformam lumea, de felul in care noi oamenii ne percepem propia umanitate, iar Weinvent mi-a dat ocazia sa imi impartasesc cu voi ideile si pentru asta ii multumesc !

O ocheada aruncata viitorului si totodata o analiza atenta a realitatii, WeInvent este o fereasta catre imaginatie pentru ca inventica tine de imaginatie si de capacitatea noastra de homosapiens sapiens de a anticipa, de a aranja ceea ce exista deja, de a inventa lucruri noi  si a da forme noi viselor noastre.

Prima decada a drumului prin Inovatie s-a scurs in clepsidra timpului, calatoria continua.

La multi ani Weinvent!

Valentin Adrian Tenescu este de profesie inginer, pasionat de gadgeturi si tehnologie dar mai ales de futurologie. Publica pe WeInvent despre subiecte aflate la interferenta pasiunilor sale cu Marketingul si Comunicarea.