Copiii sunt minunati si merita ca noi sa ii ajutam sa isi faca vocea auzita

un interviu de Marian Costache

Am stat de vorba zilele trecute cu Nadia Tataru, cofondator al Radio Itsy Bitsy, si coautor al initiativei care a dus la 1 Iunie – Zi Libera. De aceasta data i-am adresat Nadiei cateva intrebari despre editia din 2018, dupa care abia s-au decantat concluziile.

 Nadia Tataru -  foto Cristina Nichitus Roncea

1 Iunie este pentru a doua oara “in legalitate”, pentru a doua oara in mod oficial zi libera. Stiu ca ai fost printre oameni la eveniment, cum i-ai simtit?

Anul asta la evenimentul nostru de 1 iunie – Cea mai Itsy Bitsy zi libera nationala a fost fain – fain de tot, a fost nebunie! In primul rand, a fost un eveniment pe care l-am asteptat foarte tare si noi cei din radio si ascultatorii mari si mici. Au participat peste 50.000 de persoane si ne-am bucurat foarte mult ca au venit special la eveniment si fanii nostri din Cluj- Napoca, Sibiu, Craiova, Iasi, Constanta, Zarnesti. Asta chiar m-a impresionat… au venit special in Bucuresti sa petreaca cu noi aceasta zi!

In plus, anul asta, am vazut sute de organizatori fericiti si toata sinergia asta, care s-a creat, a fost foarte faina, pentru ca fiecare a dat ce avea de daruit si a primit in schimb zambetele din ochii copiilor si astfel bucuria s-a inmultit.

De ani de zile, pentru mine, 1 Iunie e ziua aceea din an in care imi umplu inima de bucurie atat de tare incat nu mai conteaza oboseala fizica si caldura de afara. Ma joc si eu, fac poze trasnite, imbratisez, zambesc, cant si dansez, privesc chipurile a nenumarati copii fericiti, care isi fac toate poftele … si toate astea imi incarca bateriile cu energie, motivatie si sens. Copiii chiar sunt minunati si merita ca noi cei de la Itsy Bitsy sa ii ajutam sa isi faca vocea auzita, sa ii ajutam sa isi implineasca visurile si sa aiba o copilarie plina de iubire, alaturi de parintii lor.

Esti adepta timpului de calitate petrecut in familie. Au fost foarte multe familii, foarte multi copii cu parinti, cum i-a distrat Itsy Bitsy?

Am pregatit de toate, pentru toate gusturile, hobbyurile, varstele si mofturile.

Am umplut parcul Al. Ioan Cuza cu activitati de joaca pe alei. Am ocupat 12 hectare cu peste 250 de activitati creative, de joaca, sportive, pentru bebelusi, de foto trasnite, de relaxare, de constructii lego, de activari VR, de art&craft, de dans. Am vazut foarte multi parinti care s-au jucat impreuna cu copiii lor, dar mai sunt inca si parinti-spectatori, care s-au limitat la a-l supraveghea pe cel mic si a-l lasa sa se joace singur sau cu animatorii de pe alei.

Oricum, am vazut mult mai multi parinti implicati decat in anii trecuti, am vazut mai multi parinti constienti de importanta timpului de calitate petrecut cu cel mic. Si cred ca rostul pentru care 1 iunie este zi libera nationala incepe sa se implineasca. Cred ca si mesajele radio si TV (Pentru sanatatea emotionala a copilului dvs. petreceti cat mai mult timp impreuna cu el), pentru care am militat asa de mult la CNA, isi fac bine treaba.

Cate scene, cate locuri de activare ati avut?

In afara de activarile de pe alei, care au fost realizate de partenerii nostri educationali si comerciali, noi am avut 3 scene de interes.  Am avut Itsy Bitsy LIVE – adica transmisiune radio timp de 12 ore, timp in care cei mici au venit si au spus liber ce ii face fericiti si au primit cadouri si imbratisari de la realizatorii nostril radio: Itsy, Bitsy si Andrei Iordache, Zapa si Catalina Popa, Ruxandra Rusan si Marius Constantinescu, Alina Tofan si Alex Zamfir .

Am avut Itsy Bitsy Show – o scena pe care, timp de 9 ore, peste 450 de artisti mari si mici au urcat si au facut show: teatru de papusi, muzica si dans, magie, improvizatie, concursuri cu premii de la clienti si mascotele lor indragite.

Am avut Foisorul de Lemn special amenajat zona Itsy Bitsy Parenting, unde au avut loc intalniri si discutii intre parinti si bloggeri cunoscuti, specialisti sau vedete TV (Ela Craciun, mamicaurbana.ro – Ana Nicolescu, DaddyCool.ro – Robert Diaconeasa, Adriana Mitu, Gabriela Maalouf, Raluca Chisu, Elena Santos, Dina Taralunga, Ruxandra Luca, Ioana Maria Moldovan).

Gazde la Foisor au fost realizatorii de parenting de la Itsy Bitsy: Simona Dragomir, Celmaibuntata.ro – Alex Zamfir si Georgiana Purcarea.

Care au fost brandurile/companiile/institutiile partenere la aceasta editie?

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și susținut de: AMS Rent a Car, Aqua Carpatica Kids, Baby Dove, BCR, Caroli, Centrul Comercial Auchan Titan, Danonino, Fulga, LEGO, Napoca, Nivea Sun, Secom, Telekom.

Cu ce ganduri ati inchis evenimentul?

Am incheiat evenimentul cu ganduri si trairi de fooooarte bine, de recunostinta pentru toata comunitatea Itsy Bitsy, care a vibrat la unison: echipa radioului, ascultatori mari si mici, clienti comerciali, parteneri educationali, specialisti si bloggeri de parenting, artisti si vedete, parteneri media, ONG-uri partenere, furnizori din zona Itsy Bitsy Food, personalul de suport, echipa de organizare, echipa tehnica si cea de promovare. Toti laolalta am vibrat pe frecventa copilariei pe 1 Iunie si a sunat foarte acordat si foarte bine. Am luat feedback de la aproape toata lumea si am decis: ne-a iesit! Ne-a prins bine tuturor si mai facem impreuna astfel de evenimente!

La evenimentul 1 iunie – Cea mai Itsy BItsy zi libera nationala au fost:

  • 12 ore de joaca, de la 8 dimineata, pana la 8 seara
  • peste 20.000 de baloane oferite copiilor
  • peste 450 de artisti mari si mici implicati in show
  • peste 12 ore de transmisiune live din parc
  • peste 200 de copiii au intrat in direct si au spus liber ce gandesc
  • realizate peste 5.000 de poze instant
  • peste 250 de activitati distractive si educative
  • peste 20.000 de copii care au participat la atelierele din parc
  • peste 30.000 de cadouri oferite copiiilor
  • peste 50.000 de parinti si copii prezenti la eveniment
  • prezente 15 mascote, cele mai indragite de copii
  • peste 120.000 de metri patrati de parc transformati in cel mai tare loc de joaca
  • peste 700 de oameni care au pregatit super-evenimentul