Facebook iti deschide ochii

articol de Marian Costache

Va pricepeti la poze? Ok, si noi. Dar acum spuneti drept, cate ati ratat? Este ca ati sarit din ghete atunci cand cadre misto si irepetabile erau miscate, cu oameni care nu se uitau unde trebuie sau aveau ochii inchisi?

Ei bine, se pare ca Facebook are deja solutia pentru acestia din urma. Intr-un articol de data recenta suntem anuntati ca reteaua poate rula o aplicatie care sa permita “deschiderea” acestor ochi.

1

Din punctul nostru de vedere, asta inseamna pe de-o parte cresterea continutului share-uit pe Facebook dar si accesul si mai profund al retelei sociale in viata noastra, mai exact in materialele ce compun profilul nostru. Sigur ca puteti privi totul relaxat, doar ca pe un alt exercitiu reusit de machine learning. Ganditi-va totusi ca daca Facebook vrea sa va deschida ochii, inchisi accidental intr-o fotografie, va trebui sa ia la mana, cu ajutorul inteligentei artificiale, toate pozele in care sunteti cu ochii deschisi si in care, in plus, comunicati acelasi tip de emotie.

Aha, de chestia asta cu emotia nu stiu daca stiti, insa de-acum 40 de ani Paul Ekman a aratat ca acestea pot fi codate, intr-un sistem unitar, scanarea subiectilor intamplandu-se exact in zona ochilor.

In concluzie, o astfel de aplicatie, sub pretextul corectiei fotografiilor, va putea sa ne descoasa bine, putand eventual sa traga si o dominanta emotionala pe anumite momente din viata noastra.

Nu stim inca daca brand-urile ar vrea sa cumpere asa ceva prea curand dar  pare tot mai clar ca viitorul cam asa arata.