Ana Guran în cel mai nou clip The Amsterdams

comunicat

The Amsterdams lansează azi, 25 ianuarie, clipul piesei The Humming Song, cel mai proaspăt single al trupei indie rock bucureștene. Clipul e regizat de Norbert Fodor și o are în rolul principal pe actrița Ana Guran, filmările derulându-se pe parcursul ultimelor 3 luni din 2021.

Norbert despre videoclip

Mi-am dorit de mult să construiesc o lume în stil new-wave science / cyberpunk. Deși The Humming Song mi-a inspirat inițial altă direcție stilistică, am mizat pe un aranjament non-conformist între asocierea melodie-clip. Împreună cu Vlad (director de imagine al clipului) ne-am propus să-l filmăm pe 16 mm color, însa am avut nevoie de un format mai sensibil la lumină, acțiunea întâmplându-se noaptea aproape în totalitate, așa că ne-am folosit de mediul digital.

Am păstrat, însă formatul 4:3 academic al peliculei, ce ne-a ajutat și cu economia conținutului cadrelor. Ca o paralelă simbolică la versurile melodiei, povestea clipului dezvoltă două personaje, ce sunt legate emoțional și se urmăresc reciproc. Firul narativ aduce încă un strat dimensional, odată cu apariția trupei, care introduce un element decisiv în poveste. Narațiunea se încheie ciclic, cu o pistă liber interpretativă.

Clipul va avea premiera azi pe www.underdogstation.tv la ora 13 și va fi public pe canalul oficial al trupei începând cu ora 13 și 13 minute – https://www.youtube.com/watch?v=pLtEm1ogyDs

Echipa completă ce a luat parte la clipul The Humming Song –

Ea – Ana Guran

El – Mihai Cristescu

Regie – Norbert

DP – Vlad Radu Popescu

Editor – Alex Pintică

Costume design – Veronica Nojac

Makeup – Iulia Maria

1st AD – Despina Bordeanu

1st AC – George Budescu

2nd AC – Dragos Geală

Echipament – Squad Rental

Production house – StaySharp Film

Mulțumiri pentru locații – The Saint (Alex Mistreanu)

The Amsterdams – Andrei Hațegan, Ovidiu Bejan, Andrei Ungureanu, Dragoș Crifca

The Humming Song a fost înregistrată în 2021, este masterizată de Adam Whittaker și e disponibilă pe toate platformele de streaming & buying. Piesa a fost inspirată de zgomotul produs de Pământ, cunoscut și sub numele de humming. E ca un dialog între un locuitor al planetei și planeta în sine, cum va fi și cine va rămâne în picioare în cazul unei extincții în masă și totodată un imn sau o incantație ritmică adresate planetei albastre.

O parte din site-urile pe care poate fi ascultat The Humming Song –

Spotify: https://open.spotify.com/album/2YLFwMchH2XaKoVJ0nOWt1 

Apple Music: https://shorturl.at/amoNX

Bandcamp: https://theamsterdams.bandcamp.com/track/the-humming-song

Amazon: https://shorturl.at/iuLWY

The Amsterdams în social media –

www.facebook.com/theamsterdams 

www.instagram.com/theamsterdams