L’Oreal te piaptana inteligent si probabil cu interes

articol de Marian Costache

Acum ceva vreme scriam aici despre o aplicatie de tip proiectiv, pe care o lansase L’Oreal si care ajuta doamnele din lumea intreaga sa vada cum le sta si apoi sa-si cumpere un anume tip de machiaj. Pentru ca probabil L’Oreal a prins gustul premiilor pentru tehnologie si vrea sa ramana deschizator de drum si in materie de IoT, iata ca vine cu o alta nazbatie.

Hair Coach este o perie de par inteligenta, dotata cu microfon, giroscop si conectata wireless la telefonul mobil. Gadgetul asta iti poate da detalii despre starea propriului par, nu de alta dar ca sa stii ce-ai de cumparat din gama Kerastase.

hair-coach-photo-0002-1200x630-c

#iot

Pana aici nimic mai interesant si suntem convinsi ca asta e viitorul. Internet Of Things (IoT) deschide calea spre acea generatie de device-uri care vor lega cu stil OnLine-ul si OffLine-ul, eventual cu intoarcere in OnLine pentru achizitia de produs. De-atunci incolo va fi insa si mai interesanta protectia datelor cu caracter personal, ca de altfel si protectia sistemelor in general. Ia inchipuiti-va cum ar fi ca o astfel de perie sa inregistreze un acces neautorizat, fie el virus sau nu. Cum ar fi ca recomandarile de produs sa fie facute in mod deliberat gresit?!

Pana cand genul asta de device-uri vor deveni mainstream cu siguranta ca mai dureaza, sa ne bucuram deocamdata ca lumea evolueaza si sa ne gandim ca vom lua problemele, pe rand, pe masura ce vor aparea.

kerastase-hair-coach-1239-004

Ducand imaginatia mai departe in era IoT, cum ar fi sa avem un pres de intrare inteligent, care sa ne spuna de sarbatori de exemplu ca am cam sarit calul cu cozonacul si sarmalele sau un capac de closet care sa ne recomande sa mai lasam shaormele si sa trecem mai des pe ciorbe si fructe?! Ei, cum ar fi?!

Da, lumea merge in directia asta iar pentru Internet Of Things creativitatea nu va avea limite, astfel ca vor fi inventate gadget-uri in avalansa. Unele dintre ele ne vor ajuta cu siguranta, altele ne vor penetra intimitatea si cam atat.