Adrenallina Sports PR & more, prima agentie de PR dedicata comunicarii sportive din Romania, s-a rebranduit in agentie de evenimente, traininguri si programe corporate in zona viata sanatoasa si sustenabila, wellness si sport, devenind astfel Adrenallina Media Experience. Sub noul concept, echipa agentiei, formata din specialisti seniori in comunicare si organizare de evenimente, se concentreaza pe a oferi servicii integrate de organizare a unui eveniment tailor made (intern sau extern), de la concept inovator pana la implementare holistica si acoperire media (foto, video, media relations).
Am vorbit cu Roxana Lupu si Raluca Mihaila, managing partners Adrenallina Media Experience, si am aflat mai multe despre aceasta miscare, ce isi propun, provocari, experiente, etc,
un interviu de Romanita Oprea, din seria #reinventyourself #reinventyourbusiness
Ce v-a determinat sa faceti acest pas, in acest moment?
Roxana Lupu: Ne gandim la acest pas de cel putin doi ani, dar acum s-au asezat astrele. Am analizat ponderea din business pe serviciile pe care le oferim, dar ne-am uitat si la cum ne-am schimbat noi si ce ne place cel mai mult sa facem si la partea unde aducem plus valoare clientilor si pietei.
Asa am vazut ca in cea mai mare parte clientii ne doresc pentru experientele pe care le cream pentru ei, pentru concept, pentru informatiile si vibe-ul pe care il aducem si il transmitem oamenilor prin programele noastre de corporate wellness/wellbeing.
Fara cuvinte mari, ceea ce facem duce la o transformare in oameni, incep sa implementeze treptat obiceiuri de viata sanatoasa, care le aduc echilibru: aduc miscarea in viata lor, se uita mai atent la ce si cum mananca, petrec mai mult timp in natura, integreaza natura mai mult in viata lor de zi cu zi si sunt mai atenti la cum ar putea contribui pentru a proteja mediul mai mult.
#sustenabilitate
Iar companiile incep sa puna pret cu adevarat pe ideea de sustenabilitate si sa duca bugete intr-acolo, privind si spre oameniii lor si intelegand legatura dintre profitul unei afaceri si echilibrul angajatilor. Si toate aceste actiuni bineinteles ca puncteaza la profilul de bun angajator, un diferentiator din ce in ce mai important pe piata muncii.
Dupa o miscare eco sportiva, prin care igienizam padurile din Romania prin sport – Plogging pentru Romania, un festival de educatie de wellbeing – WellFEST si dupa nenumarate teambuilding-uri inedite, ce au la baza sustenabilitatea (nu, NU mergem cu ATV-urile in paduri…) si schimbarea stilului de viata, am inteles ca nu mai suntem o agentie de comunicare si PR, ci am migrat catre zona de evenimente. Dar ne-am pastrat, evident, orientarea: viata sanatoasa, sport si wellbeing. Asa s-a nascut Adrenallina Media Experience.
Cum ai descrie experienta voastra antreprenoriala pana in acest moment?
Roxana Lupu: Adrenalitica :D. Un drum de descoperire, de depasire a limitelor, presarat cu toata gama de sentimente umane posibila, de la extaz la dezamagire, la renuntare, la bucurie si inventare. Indiferent de rezultatul in business, tot ce facem facem cu bucurie si cu implicare totala, pentru ca Adrenallina este o stare, este ceea ce ne dorim noi pentru o lume in care oamenii sa traiasca in bucurie, cu grija pentru natura. Acesta este crezul, si cand muncesti avand la baza un crez bun, lucrurile se asaza. Am dat mai departe asta si colegilor care sunt alaturi de noi in Adrenallina si ne-am selectat cu atentie colaboratorii si chiar clientii.
Am inceput avand in gand PR si comunicare pentru sportivi, asociatii sportive, branduri interesate sau care se comunica prin sport, am extins nisa de sport la sanatate, viata sanatoasa si wellbeing, am organizat competitii sportive pentru amatori, conferinte de marketing prin sport, studii de mapare a companiilor implicate in aceasta arie, studii de comportament si obiceiuri in wellbeing, sport si viata sanatoasa, am lansat divizia de programe corporate in wellbeing si sport, sub conceptul Feel the Energy, am initiat o miscare eco sportiva – Plogging pentru Romania, am dezvoltat un proiect de sprijin pentru criza refugiatilor din Ucraina – Platforma The Future is NOW – si un festival dedicat acestei cauze – WellFEST, festival educativ de viata sanatoasa, am organizat nenumarate teambuilding-uri si am trainuit echipe corporate de vanzari prin conceptul de motivatie prin sport. Eu zic ca arata cel putin interesant parcursul nostru.
Care au fost cele mai mare provocari, dar si momentele cele mai frumoase?
Raluca Mihaila: Inca de la infiintarea agentiei ne-am asumat rolul de educatori, mai intai in zona de sport, apoi in zona de wellness la nivel holistic. Organizam evenimente de comunitate, adresate sportivilor amatori din Romania si celor interesati de un stil de viata sanatos, unde discutam despre subiecte de interes din aceasta arie. Am lansat de-a lungul anilor studii si analize cu privire la obiceiuri de consum si de viata in zona wellbeing si sport. Realizam la doi ani un studiul de mapare a companiilor din Romania implicate in actiuni si campanii ce privesc sportul, miscarea si viata sanatoasa, pe componenta marketing prin sport. Proiectele noastre sunt momentele noastre frumoase, pentru ca le gandim pentru a le oferi, pentru a contribui, si pentru a fi impreuna si a dezbate si a trai experiente impreuna.
Partea de educare este un obiectiv ambitios, care a venit la pachet cu multe provocari. In primul rand ideea de sport este uneori privita cu prudenta de anumiti clienti, fiind asociata automat cu o componenta de activitate fizica extrema. Apoi, la inceputurile noastre de comunicare pentru sport, sportivii intelegeau nevoia de comunicare, dar nu aveau buget.


#wellbeing
Companiile isi doresc proiecte de wellbeing pentru angajatii lor, dar de multe ori aleg sa le implementeze intern, fara sa detina resursele sau expertizele necesare. O provocare specifica industriei, de care nu am fost scutiti, a fost legata de echipa si colaboratori. Dincolo de expertiza, ne dorim sa atragem alaturi de noi oameni care impartasesc un sistem similar de valori. Schimbarile la nivel economic, fluctuatiile din industrie determinate de pandemie si razboi au creat noi provocari pentru clienti, care s-au rasfrant si asupra activitatii noastre. Dar a fost un prilej bun pentru a ne directiona eforturile mai nisat, in zona in care putem face o diferenta reala.
Cat despre momentele frumoase, aici ne amintim cu drag de energia generata de un eveniment de succes si comunitatile de oameni pe care le-am adunat in jurul unui program sau proiect. Am fost mandri cand am aflat ca participantii de la trainingurile de coporate wellness au devenit, la randul lor, promotori al unui stil de viata sanatos atat in mediul profesional, cat si cel personal, la nivelul familiei si al prietenilor.
Cum ati spune ca v-a schimbat experienta de pana acum pe plan personal, dar si profesional?
Raluca Mihaila: As putea spune ca evolutia agentiei a coincis cu directia pe care am urmat-o in plan personal. Proiectele noi ne-au facut sa descoperim noi zone de interes, iar directiile de dezvoltare personala ne-au deschis noi posilibitati de extindere pe plan profesional.
Faptul ca suntem pasionate de sport ne-a determinat sa lansam prima agentie de comunicare din Romania nisata pe aceasta directie. Trecerea la wellness, o vizune de ansamblu ce reuneste toate aspectele care contribuie la starea de bine a unei persoane, a fost urmatorul pas firesc. Nutritia, somnul, posturologia, echilibrul mental si emotional sunt subiecte pe care le urmarim atat in plan personal, cat si profesional, prin programele de corporate wellness.
Grija pentru mediul inconjurator este un numitor comun pentru toata echipa, inclusiv colaboratorii si voluntarii care ne dau o mana de ajutor in proiectele pe care le dezvoltam. Asa s-a nascut Plogging pentru Romania, programul care reuneste miscarea cu protectia mediului si pasiunea pentru voluntariat. Am creat un ONG dedicat acestui proiect, care ne ajuta sa aducem impreuna o comunitate de oameni cu aceleasi valori si aceeasi dorinta de schimbare in bine.
Care este concurenta voastra dupa aceasta rebranduire si ce oferiti voi diferit?
Raluca Mihaila: Avand in vedere mixul de servicii si expertize pe care il oferim, avem competitori pe mai multe piete: programe corporate wellness, organizare de evenimente si teambuilding, comunicare (ne uitam la agentiile care includ zonele sanatate/ wellbeing, sport).
Ne adresam clientilor care cauta o echipa cu experienta de peste 15 ani, in ceea ce priveste organizarea de evenimente si traininguri, comunicare. Abordam cu entuziasm, originalitate si sustenabilitate orice brief. Avem in echipa traineri calificati in diverse zone wellness (inclusiv sport, nutritie, somn, psihologie), ceea ce ne ajuta sa creionam programe cu un impact real in viata beneficiarilor.
Incercam sa aducem o schimbare in bine prin toate proiectele pe care le dezvoltam, indiferent de dimensiunea lor. Lucram cu clienti care ne impartasesc valorile si dorinta de a trai responsabil, cu dragoste si grija fata de natura.
Cum a fost agentia influentata de pandemie si cum v-ati adaptat?
Raluca Mihaila: Anul 2020 era unul foarte aglomerat pe hartie, deoarece includea lansarea a doua evenimente de anvergura semnate de noi, pe langa proiectele pe care urma sa le dezvoltam pentru clienti. Anuntasem deja data pentru WellFEST, primul festival educational de wellness din Romania. Pandemia ne-a fortat sa ne schimbam planurile, sa anulam sau sau amanam anumite evenimente.
Ne-am decis sa ne folosim expertiza de comunicare pentru a da o mana de ajutor si asa s-a nascut Platforma The Future is NOW – o divizie de pregatire, coordonare si raspuns tip actiune umanitara in situatii de urgenta. Initial, proiectul a centralizat nevoile spitalelor in contextul pandemic si le punea in legatura potentialii donatori. Ulterior, am contribuit si la criza refugiatilor din Ucraina, prin diverse programe specifice de coordonare si centralizare donatii, consiliere, voluntariat.
#adaptare
In plus, am adaptat trainingurile de wellness corporate la noua situatie – ne-am mutat in online si am ajutat angajatii companiilor sa isi recapete starea de bine si sa isi ajusteze rutina la noua realitate.
Conflictul din Ucraina ne-a fortat sa ne antrenam in continuare muschiul flexibilitatii, si am reusit sa organizam in 2022 prima editie a festivalului WellFEST. De aceasta data, toate incasarile evenimentului au fost donate cauzei refugiatilor.
Exista anumite schimbari care au intervenit si pe care le veti pastra si in continuare?
Raluca Mihaila: Pandemia a fortat o schimbare semnificativa pe piata muncii in ceea ce priveste posibilitatea de munca de la distanta, iar acest lucru s-a reflectat si in modalitatea de livrare a seminariilor corporate. Posibilitatea de a oferi traininguri online pe diverse aspecte legate de viata sanatoasa si stare de bine a contribuit la dezvoltarea programelor coporate pentru o gama mai larga de companii, indiferent de localizarea angajatilor. De aceea programul nostru Feel the Energy include si in prezent atat o componenta online, cat si offline, in functie de disponiblitatea, programul si bugetul companiei.


Care au fost cele mai solicitate servicii si de ce credeti ca s-a intamplat acest lucru?
Raluca Mihaila: Trainingurile corporate despre somn si nutritie, miscare si posturologie au fost cele mai solicitate servicii ale agentiei in ultima perioada. Strategiile de employer branding ale companiilor acorda o importanta tot mai mare sanatatii si starii de bine a angajatilor. Nevoia de a le oferi informatii de calitate, cu aplicabilitate, care sa ii ajute sa isi construiasca un stil de viata mai sanatos, este in crestere.
Delimitarile dintre programul de lucru si timpul personal au devenit din ce in ce mai difuze in contextul muncii de la distanta. Modificarile rutinei zilnice au influentat toate aspectele de wellness ale oamenilor, pornind de la somn si alimentatie, dar si legat de calitatea si cantitatea exercitiului fizic. Pe masura ce companiile isi reajusteaza programul in functie de solicitarile joburilor si de nevoile angajatilor, vedem din ce in ce mai multe oferte de program hibrid. Angajatorii cauta modalitatile cele mai potrivite de a retine si fideliza oamenii valorosi, iar trainingurile de corporate wellness reprezinta un instrument valoros care poate face diferenta.
Dupa rebranding, ce se va schimba radical?
Roxana Lupu: Faptul ca ne axam pe programe de corporate wellness, teambuilding-uri si organizare de evenimente, iar comunicarea si brandingul, ca servicii sub forma lor de PR, devin secundare.
Cum alegeti evenimentele-semnatura? Care sunt criteriile?
Roxana Lupu: Evenimentele noastre semnatura sunt concepte gandite de noi si implementate de noi, avand la baza doua lucruri: sa fie o experienta memorabila pentru cei care vor participa si cu care ne vom petrece acel timp si apoi sa aduca o valoare in educatie, sa aprinda ceva in oameni si acea scanteie sa devina actiune pentru o viata mai buna, a lor si a semenilor lor. Evenimentele noastre signature sunt Conferinta de marketing prin sport – pe care o organizam in aprilie, ajunsa la editia 5 – evenimentele tip tabara (sau teambuilding) Plogging pentru Romania, Festivalul nostru educativ de wellness – WellFEST, care anul acesta va avea loc la Rasnov.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.